ΕΠΣ Θράκης: Πανθρακικός από τα παλιά πέρασε «αέρας» από το Νέο Σιδηροχώρι

Ένας Πανθρακικός από τα παλιά πέρασε εύκολα από το γήπεδο του Ν. Σιδηροχωριου και κερδίζοντας με 3-1 την γηπεδούχο Δόξα στο ντερμπι της αγωνιστικής έδειξε πως κανένας δεν μπορεί να τον έχει ξεγραμμενο.

Οι παίκτες του Κώστα Γεμενετζη παρά την απουσία του πρωτου σκόρερ τους Βαγγέλη Γρίβα μπήκαν αρκετά δυνατά στο παιχνίδι και αντεπιθέσεις φαρμάκι και έχοντας ένα Άγγελο Μαυράκη σε εκπληκτική ημέρα κοντρα σε ένα γήπεδο που γνωρίζει καλά προηγήθηκαν με 0-2 και συν το γεγονός του πρωτου σκόρερ του πρωταθλήματος Χρήστου Βάσκου πήραν την σπουδαιότερη νίκη τους στο πρωτάθλημα κόντρα σε όλα τα προγνωστικά.

Ο Πανθρακικός απείλησε μόλις από το 2′ όταν από την σέντρα του Μαυράκη, ο Κορωνάκης έδιωξε την κεφαλιά του Μέριτς με τον Καραγιαννίδη στην επαναφορά να σουταρει άουτ και στο 15′ έκανε το 0-1 όταν ο Μαυράκης μετά από ωραία προσπάθεια έδωσε στον Κονόμι ο σκόραρε με κοντινό πλασέ. Πάλι από τον Μαυράκη ξεκίνησε το δεύτερο τέρμα του Πανθρακικου όταν στο 32′ πάσαρε μετά από ωραια πάλι ατομική προσπάθεια στον Θωμά, που με σουτ βολίδα δεν έχασε την ευκαιρία νικώντας τον Κορωνάκη για το 0-2. Η Δόξα απειλησε στο 40′ όταν σε φάση διαρκείας στην μικρή περιοχη Αντρέου και Γάιδας δεν κατάφεραν να σπρώξουν σωστά την μπάλα με τους αμυντικούς να απομακρύνουν πάνω στην γραμμή τον κίνδυνο.

Στο β’ μερος ο Πανθρακικόςμε καλή άμυνα και αντεπιθέσεις δεν πιεστηκε ιδιαίτερα από την Δόξα που είχε την άκαρπη εδαφική υπεροχή μέχρι το 76′ οταν μείωσαν σε 1-2 με φοβερό σουτ βολίδα του Κόσιη. Η πίεση έγινε εντότερη για τους γηπεδούχους όμως στο 84′ ο Γρηγοριάδης σέντραρε από τα δεξιά και με ωραίο σουτ ο Μουρατίδης σκόραρε κατά της πρωην ομάδα του με πλασέ κανοντας το τελικό 1-3.

Διαιτητές του αγώνα ήταν οι Τζιώτζιος, Γκιόση και Καραγιάννης.

ΔΟΞΑ Ν. ΣΙΔΗΡΟΧΩΡΙΟΥ (Κουτσογιάννης): Κορωνάκης, Αντρέου (77′ Παππούς), Κελεσίδης, Λεφής, Αράμπας (46′ Κούτρας), Γάιδας (85′ Παπαδόπουλος), Κεφαλούκος, Κυπιρτόγλου, Κόσιης, Αθανασιάδης (65′ Γιουρτσίδης), Παπακωνσταντίνου

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Γεμενετζής): Πουλακίδας, Παύλου, Τσαγκαλίδης (87′ Χατζηιωαννίδης), Καραγιαννίδης, Μέριτς, Μπιλμπιλής (81′ Γρηγοριάδης), Θωμάς (67′ Βασιλακάκης), Ζήκος (88′ Κομισόπουλος), Μαυράκης, Μουρατίδης, Κόνομι