Ο θρακιώτης πολιτικός που ανέλαβε… προπονητής σε ερασιτεχνική ομάδα της Θράκης

Συνήθως ο αθλητισμός χρησιμοποιείται ως όχημα για να μπορέσει να μεταπηδήσει κάποιος στην πολιτική. Στην Ροδόπη ωστόσο ένας πολιτικός πρωτοτύπησε και ενώ ήδη είναι εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αποφάσισε να ασχοληθεί πιο ενεργά και με το ποδόσφαιρο, αναλαμβάνοντας ρόλο προπονητή σε ερασιτεχνική ομάδα.

Ο λόγος για τον Μουμίν Οντέρ, δικηγόρο και περιφερειακό σύμβουλο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, εκλεγμένο στην Ροδόπη, που είχε έτσι κι αλλιώς ενασχόλιση από πριν με την μπάλα ως ποδοσφαιριστής του Ηρακλή Διαλαμπής αλλά και πρώην διαιτητής Δ΄ Εθνικής. Ωστόσο αποφάσισε να το ρίξει και στην προπονητική και με αυτόν στον πάγκο θα πορευτεί την νέα χρονιά ο Ασπροπόταμος Μέγα Πιστού.

Ο Μουμίν Οντέρ θα έχει βοηθό τον Ηλιάζ Σελτσούκ, με στόχο τον πρωταθλητισμό και την άνοδο στην Α2 Κατηγορία από τη Β΄ Κατηγορία της ΕΠΣ Θράκης, όπου βρίσκεται τώρα η ομάδα. Το ξεκίνημα πάντως στο κύπελλο ήταν ιδανικό, αφού αν και ομάδα της κατώτερης κατηγορίας, κατάφερε να νικήσει με 2-1 την Καλλίστη που ανήκει στην Α1, δηλαδή δύο κατηγορίες πιο πάνω, και να την αποκλείσει από την συνέχεια του κυπέλλου.

«Ο στόχος μας είναι ο πρωταθλητισμός και η άνοδος στην επόμενη κατηγορία, θέλω να είστε συνεπείς στις προπονήσεις σας, να τα δίνετε όλα στο γήπεδο, το ποδόσφαιρο είναι ανδρικό άθλημα, σας θέλω άνδρες, δεν θα ασχολείστε με τους αντιπάλους, διαιτητές, με εμένα τον προπονητή, τι λένε οι φίλαθλοι στους αγώνες και να κάνετε μόνο την δουλειά σας», είναι οι συμβουλές του Μουμίν Οντέρ στους παίκτες του.

Και το μήνυμά του, όπως το είχε αναφέρει προ μηνός στην εφημερίδα “περισκόπιο”, αυστηρό και ξεκάθαρο: «Όποιος δεν ακολουθήσει αυτά που λέω από τώρα μπορεί να αποχωρήσει από την ομάδα…».