Η αφιέρωση Δεληγιώργη στη “Σοφία και την Κατερίνα” μετά τη νέα πρωτιά στη Ρόδο πριν τον ποδηλατικό υπερμαραθώνιο της Γαλλίας

Με το σύνθημα “Κάν’το όπως ο Δεληγεώργης” θα τρέξουν οι Έλληνες αθλητές που προπονεί ο γνωστός ποδηλάτης Κωνσταντίνος Δεληγεώργης, στον ποδηλατικό υπερ-μαραθώνιο της Γαλλίας.

Οι προκριματικοί ποδηλατικοί αγώνες για τον τελικό της Γαλλίας ολοκληρωθηκαν στη Ρόδο, με τον Δεληγεώργη να κατακτά για δεύτερη συνεχή τετραετία την πρώτη θέση κατηγορίας, καλύπτοντας   περισσότερα από 1650χλμ στις πιο δύσκολες ελληνικές διαδρομές, κάνοντας μάλιστα ρεκόρ ταχύτητας 300 χλμ, το μεγαλύτερο που καταγράφηκε ποτέ με χιόνια στην Ελλάδα.

“Ο αγωνιστικός μου στόχος για φέτος ήταν απλά να πάρω την πρόκριση με έναν πολύ καλό χρόνο ώστε να τρέξω σε δυσκολότερους αγώνες από αυτόν της Γαλλίας. Ενώ, ο προπονητικός μου στόχος ήταν να στείλω τους πρώτους δικούς μου αθλητές εκεί. Ο αγώνας θα ειναι αρκετά δύσκολος και η ομάδα μου πιστεύω ότι ειναι έτοιμη να τρέξει και να φέρει αποτελέσματα”, σχολίασε στο e-evros ο Δεληγιώργης.

Ο Δεληγεώργης ευχαρίστησε θερμά την οικογένειά του και όλους όσους στηρίζουν τον κάθε του στόχο, ενώ  αφιέρωσε το μετάλλιο στην “Σοφία και την Κατερίνα“, στους ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα του και πιστεύουν στις ικανότητές του.

Ο έμπειρος ποδηλάτης έχει αναλάβει εξ’ολοκλήρου την προπόνηση και διατροφή των συγκεκριμένων αθλητών. “Η προετοιμασία τους ξεκίνησε από τον Δεκέμβριο με δική μου συγκεκριμένη προπονητική μέθοδο. Η διατροφή που ακολούθησαν ήταν διαφορετική για κάθε αθλητή. Έτσι, με υπομονή και πολλούς αγώνες, φτάσαμε στην τελική ευθεία. Το πλάνο που θα ακολουθήσει κάθε ποδηλάτης το φτιάξαμε με βάση την δυναμικότητα του καθενός”. 

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο συγκεκριμένος αθλητής ως πρωτοπόρος της υπερ-μαραθώνιας ποδηλασίας, προωθεί το συγκεκριμένο αγώνισμα στην Ελλάδα με πολύ μεγάλη απήχηση μέσω των σημαντικών του επιτυχιών στο εξωτερικό, καθώς επίσης και των αγώνων που διοργανώνει στην πόλη της Αλεξανδρούπολης.