Κλήση Τόρο και επιστροφή Κατσούρ από Μαρκαριάν! Επιλογή Βελλίδη αντί Κυριακίδη

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Παναγιώτης Τζαμπαζλής

–  Τους “εκλεκτούς” του για τον κομβικό αγώνα της Εθνικής Ομάδας με την Ουγγαρία την άλλη Κυριακή (29 Μαρτίου) ανακοίνωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής, Σέρχιο Μαρκαριάν. Ο 71χρονος Ουρουγουανός προπονητής, γνωστοποίησε τους παίκτες που θα πάρει μαζί του, πρώτα στην Αυστρία για την μίνι τετραήμερη προετοιμασία και μετά στην Βουδαπέστη για το ματς ζωής ή θανάτου με τους Μαγυάρους.

Η πρώτη σημαντική είδηση για εμάς, τους Θρακιώτες, είναι φυσικά η κλήση του Βασίλη Τοροαίδη. Λογικά ωστόσο θα χάσει τον τίτλο του… “αρχηγού” της Εθνικής Ομάδας. Η πιο σημαντική είδηση είναι η επιστροφή του Κώστα Κατσουράνη στην αποστολή για πρώτη φορά μετά το Μουντιάλ της Βραζιλίας, κάτι άλλωστε που αναμενόταν, αφού ο Μαρκαριάν ποντάρει πολλά στην εμπειρία του. Και τον παρακολούθησε δια ζώσης το περασμένο Σάββατο κόντρα στον Πανθρακικό.

Τρίτη είδηση, απουσιάζει ο Γιώργος Σαμαράς. Ο λόγος είναι ότι ο άσος της Αλ Χιλάλ  έχει έναν τραυματισμό που δεν του επιτρέπει να αγωνιστεί σε αυτό το παιχνίδι για την 5η αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2016, όπου η Εθνική θα τα δώσει όλα για τους τρεις βαθμούς. Τέταρτη είδηση, δεν υπάρχει πέραν του Τόρο άλλος Θρακιώτης στην αποστολή, αφού ο Πέτρος Μάνταλος τραυματίστηκε (όπως και ο Γιάννης Μανιάτης στον αγώνα ΑΕΚ-Ολυμπιακού). Υπενθυμίζεται ότι ο Μαρκαριάν τους υπολόγιζε και φάνηκε στις δηλώσεις του αμέσως μετά τον τραυματισμό τους.

Τέλος, αίσθηση προκαλεί η κλήση από τον Μαρκαριάν του του τερματοφύλακα του ΠΑΣ Γιάννινα Μάρκου Βελλίδη, θέση που διεκδικούσε και ο Δημήτρης Κυριακίδης της Ξάνθης. Επίσης έχουμε την ενεργοποίηση και του Κυριάκου Παπαδόπουλου, ο οποίος είναι απολύτως υγιής και αγωνίζεται κανονικά στη Λεβερκούζεν, αποτελώντας “κεφάλαιο” για την Εθνική, ενώ κλήθηκαν από τον ομοσπονδιακό  προπονητή και ο Τάσος Λαγός του Παναθηναϊκού καθώς και ο Γιάννης Γιαννιώτας του Αστέρα Τρίπολης.

Αναλυτικά η αποστολή:

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Καρνέζης, Καπίνο, Βελλίδης

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Τοροσίδης, Κ. Παπαδόπουλος, Μανωλάς, Χολέμπας, Μπακάκης, Σιόβας, Παπασταθόπουλος, Μόρας, Σταφυλίδης

ΜΕΣΟΙ: Ταχτσίδης, Κατσουράνης, Φορτούνης, Λαγός, Σάμαρης, Χριστοδουλόπουλος, Φετφατζίδης, Γιαννιώτας, Κονέ

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Μήτρογλου, Καρέλης, Αθανασιάδης