Europa League: Τεράστιος Λοντίγκιν, έσωσε την Ζενίτ και την έστειλε στα προημιτελικά

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Παναγιώτης Τζαμπαζλής

–  Ο Γιούρι Λοντίγκιν κάνοντας άλλη μια εντυπωσιακή εμφάνιση, συνετέλεσε τα μέγιστα για να πάρει μια μεγάλη πρόκριση η Ζενίτ στους οκτώ του Γιουρόπα Λιγκ. Μπορεί η ομάδα της Αγίας Πετρούπολης να ηττήθηκε στην Ιταλία από το Τορίνο με 1-0, ωστόσο προκρίθηκε χάρη στο 2-0 του πρώτου αγώνα στην Ρωσία.

 

Οι Ιταλοί πάλεψαν μέχρι τέλους τις πιθανότητές τους για την πρόκριση, χάνοντας σωρεία ευκαιριών. Ωστόσο ουσιαστικά οι Ρώσοι δεν κοψοχόλιασαν, αφού η μία και μοναδική φορά που παραβιάστηκε η εστία του Γιούρι Λοντίγκιν ήταν μόλις στο… 90ο λεπτό με τον Γκλικ. Στα έξι λεπτά των καθυστερήσεων η Τορίνο προσπάθησε να στείλει την αναμέτρηση στην παράταση, αλλά δεν τα κατάφερε. 

Ετσι η Ζενίτ προκρίθηκε στην επόμενη φάση. Στην κληρωτίδα της Παρασκευής θα βρεθούν ακόμα η Ντνίπρο που μετά τον Ολυμπιακό απέκλεισε και τον Άγιαξ στην παράταση, η Μπριζ που νίκησε την Μπεσίκτας και στην Τουρκία, η Σεβίλη του πρώην παίκτη του Πανθρακικού Βιντάλ που νίκησε δυο φορές στον ισπανικό εμφύλιο την Βιγιαρεάλ, η Βόλφσμπουργκ του Αντελίνο Βιεϊρίνια που ξανανίκησε και στην Ιταλία την Ίντερ, η Νάπολι, η Ντιναμό Κιέβου και η Φιορεντίνα που απέκλεισε με το θριαμβευτικό 0-3 την Ρόμα των Τοροσίδη, Μανωλά και Χολέμπας.