Μίλησε ο νόμος του Ν. Σαμαράς! Συνεχίζει αήττητος εντός ο ΑΟΟ, αλλά και πάλι στο ταϊ μπρέικ!!!

Ανταπόκριση από την Ορεστιάδα: Δημήτρης Μηλίκας

–  Σε ένα παιχνίδι που τα είχε όλα (ένταση, πάθος, καλό βόλεϊ και ανατροπές) η Ορεστιάδα κατάφερε να πάρει άλλη μια σημαντική νίκη, απέναντι στον Παμβοχαϊκό αυτή τη φορά, αλλά για ακόμα μια φορά η νίκη αυτή δεν ήταν καθαρή αλλά ήρθε στο τάι μπρέικ, όπως με Κηφισιά και Φοίνικα Σύρου, στερώντας το τρίποντο από τον σύλλογο του Βορείου Έβρου.

 

Αυτή ήταν η τέταρτη νίκη στο πρωτάθλημα για τον ΑΟΟ σε έξι αγώνες και το σημαντικό έγινε παρουσία τετραψήφιου αριθμού φίλων του βόλεϊ, καθώς βρέθηκαν σε αυτό περισσότερα από 1.000, ίσως και 1.500 άτομα. Ο Παμβοχαϊκός προηγήθηκε δύο φορές, αλλά δε μπόρεσε να φύγει νικητής στο παρθενικό του πέρασμα από την Ορεστιάδα αφού η υποδοχή του δεν άντεξε την πίεση.

Με την Ορεστιάδα έκανε ντεμπούτο του Σιμεόν Αλεξαντρόφ ο οποίος ξεκίνησε βασικός, ήταν καλός στην υποδοχή αλλά ακόμα είναι ανέτοιμος, καθώς μόλις πριν πέντε ημέρες ήρθε στον Έβρο και την Παρασκευή ανακοινώθηκε από τον ΑΟΟ ως αντικαταστάτης του Μάν, αφού τότε ήρθαν τα χαρτιά του από την αιγυπτιακή ομοσπονδία.

Η ομάδα του Μέρτεν Μίχαελ ήταν αυτή που έκανε το δυνατό ξεκίνημα στο πρώτο σετ, παίρνοντας εξ αρχής διαφορά στο σκορ και με εξαιρετική απόδοση στο επιθετικό παιχνίδι αλλά και στο μπλοκ κατάφερε να φτάσει στο τέλος του πρώτου σετ με διαφορά έντεκα πόντων και το 14-25.

Στο δεύτερο σετ η ομάδα του Κώστα Δεληκώστα αντέδρασε, κατάφερε να ανεβάσει τον ρυθμό της στην επίθεση, να βελτιώσει άμυνα και υποδοχή αλλά και να δυναμώσει στο φιλέ επιλέγοντας σωστές επιθετικές επιλογές παίρνοντας διαφορά ασφαλείας στη διάρκεια του σετ, για να φτάσει στο 24-19 όπου οι κίτρινοι προσπάθησαν να αντιδράσουν μέχρι και στο 24-22 όπου με δυνατό χτύπημα ο Λούνα έκανε το 25-22 και έφερε το παιχνίδι στα ίσα.

Στο τρίτο σετ και πάλι οι φιλοξενούμενοι με όπλο τους το σερβις αλλά και την επίθεση κατάφεραν να δημιουργήσουν μια διαφορά τεσσάρων πόντων την οποία και συντήρησαν μέχρι και το 10-12 όπου οι πράσινοι προσπάθησαν να αντιδράσουν όμως χωρίς αποτέλεσμα για να έρθουν οι φιλοξενούμενοι και να κάνουν το 17-25 και να πάρουν κεφάλι στο παιχνίδι.

Στο τέταρτο σετ η Ορεστιάδα έπαιξε και πάλι θεαματικά στην επίθεση, διόρθωσε την υποδοχή και κατάφερε να φτιάξει μια διαφορά έξι πόντων άλλα και να την διατηρήσει στην διάρκεια του σετ για να φτάσει στο τέλος του και με διαφορά πέντε πόντων να φέρει και πάλι το ματς στα ίσα.

Στο πέμπτο και τελευταίο σετ του παιχνιδιού και η ομάδα του Κώστα Δεληκώστα εμφάνισε ψυχραιμία σε ένα συναρπαστικό σετ όπου στις λεπτομέρειες μίλησαν ο Λούνα και η έδρα, αλλά και ο εκνευρισμός των παικτών του Βραχατίου, δίνοντας στην Ορεστιάδα άλλους δύο υπερπολύτιμους πόντους και μια σημαντική νίκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τέλος της αναμέτρησης ήταν κάπως… επεισοδιακό, με διαμαρτυρίες, αποβολή, ύβρεις αλλά και μια μοναδική κίνηση fair play, όπως μπορείτε να διαβάσετε σε προηγούμενη ανάρτηση του ThrakiSportS, με ένα κλικ ΕΔΩ. Διαιτητές της αναμέτρησης ήταν οι Γεωργιάδης, Τσεπκινλής.

Τα σετ: 14-25, 25-22, 17-25, 25-20, 15-12

ΑΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ (Δεληκώστας):Βλασακίδης, Ριζόπουλος, Λούνα, Δημητριάδης, Ποτολίδης, Κων/νίδης(Λ)/Τόμσον, Γκιγκέρμε,  Αλεξάντροφ

ΓΑΣ ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ (Μέρτεν Μίχαελ):Τερζής, Στεβάνοβιτς, Τσούκ, Κανέλλος, Νέμεθ, Βούλιν/Ζήσης(Λ)