Κομοτηναίικη κόντρα! Μαζί στην Εθνική, αντίπαλοι στο ΟΑΚΑ για 45 λεπτά Ντίνας και Μάνταλος

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Παναγιώτης Τζαμπαζλής

– Μέχρι και την περασμένη Τετάρτη ήταν μαζί στην αποστολή της Εθνικής Ομάδας Πέτρος Μάνταλος και Θανάσης Ντίνας, δυο καλοί φίλοι από τα παλιά, που ξεκίνησαν από την ίδια ακαδημία ποδοσφαίρου στην Κομοτηνή και πλέον κάνουν καριέρα στις μεγάλες ομάδες της Αθήνας (φωτό από την άφιξή τους με την αποστολή της Εθνικής στα Χανιά).

Το απόγευμα του Σαββάτου τέθηκαν αντιμέτωποι, καθώς Παναθηναϊκός και ΑΕΚ έδωσαν κεκλεισμένων των θυρών φιλικό, μετά και την διακοπή. Η ΑΕΚ νίκησε με 3-2 τον Παναθηναϊκό, ωστόσο το σημαντικό ήταν όσα συνέβαιναν στις εξέδρες, όπου ο Δημήτρης Μελισσανίδης υποδέχθηκε τον Γιάννη Αλαφούζο, είχαν θερμό εναγκαλισμό και είδαν μαζί από μια σουίτα του ΟΑΚΑ το πρώτο ημίχρονο του παιχνιδιού. Μια κίνηση που έδειξε πως αμφότερες οι ΠΑΕ συστρατεύονται κατά της υπάρχουσας κατάστασης στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ήταν πραγματικά κρίμα που δεν υπήρξαν οπαδοί στο γήπεδο αλλά και τηλεοπτική μετάδοση του παιχνιδιού. ΑΕΚ και Παναθηναϊκός έδειξαν αρκετά καλά στοιχεία, πέτυχαν πέντε όμορφα γκολ ενώ οι πράσινοι είχαν και τρία δοκάρια. Το παιχνίδι έδωσε την ευκαιρία σε Δέλλα και Αναστασίου να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα, κέρδος για την Ένωση ήταν η επιστροφή του Ντούνη και κάποιων νεαρών στη δράση, ενώ για τους πράσινους ήταν η πρώτη παρουσία του Σωτήρη Νίνη με τη φανέλα της ομάδας μετά από 2,5 χρόνια!

Η ΑΕΚ άρχισε το παιχνίδι με τη «βασική» της ενδεκάδα, όπου βασικά και αναντικατάστατα στελέχη για τον Τραϊανό Δέλλα είναι πάντα ο Πέτρος Μάνταλος αλλά και ο πρώην ξανθιώτης Βαγγέλης Πλατέλλας.  Στον αντίποδα, ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε με εναλλακτικό σχήμα, με τον Γιάννη Αναστασίου να προτιμά τον Ντίνα στον άξονα για το πρώτο ημίχρονο του αγώνα, δίνοντάς του φανέλα βασικού.

Στο 28′ ο Αραβίδης κατάφερε να ανοίξει το σκορ, ενώ στο 35′ ο Πλατέλλας με πανέμορφο σουτ έκανε το 2-0 για την Ένωση κόντρα στον Παναθηναϊκό. Το πρώτο ημίχρονο στο ΟΑΚΑ, ολοκληρώθηκε με την ΑΕΚ να κάνει την πρώτη της αλλαγή, αναγκαστική, με τον Μάνταλο να αποχωρεί με φορείο λόγω τραυματισμού και να δίνει τη θέση του στον Ντακόλ λόγω τραυματισμού.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, ο Αναστασίου άλλαξε όλη την ενδεκάδα του. Αυτό είχε αποτέλεσμα για τους πράσινους, που με δυο πολύ γρήγορα γκολ έφτασαν στην ισοφάριση. Σκόρερς των πράσινων ήταν οι Δώνης και Μπερίσα, ενώ μετά την ισοφάριση ο Παναθηναϊκός έχασε αρκετές ευκαιρίες με κορυφαία το δοκάρι του Μπεργκ!

Ακολούθως προχώρησε σε αλλαγές και ο Δέλλας, φρέσκαρε την ομάδα του και με τον Ντακόλ (που αντικατέστησε τον Μάνταλο) με πλασέ μέσα από την περιοχή η ΑΕΚ έκανε στο 66′ το 3-2 που ήταν και το τελικό σκορ ενός αγώνα που είδαν λίγοι – ενώ έπρεπε να απολαύσουν (αν και φιλικός) περισσότεροι, αφού πραγματικά υπήρξε διαφήμιση για το ποδόσφαιρο.