Οι ποδηλάτες της Αλεξανδρούπολης έγραψαν ιστορία…

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

– Την Κυριακή 14/9 πραγματοποιήθηκε “Ιστορική Ποδηλατοβόλτα” στην Αλεξανδρούπολη, που διοργάνωσαν οι Ποδηλάτες του Εθνικού σε συνεργασία με το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης.

Η καλή παρέα και ο καλός καιρός βοήθησαν ώστε να πραγματοποιηθεί μια πολύ όμορφη βόλτα, όπου δόθηκε η ευκαιρία να θυμηθούν οι μεγαλύτεροι παλιές εικόνες της Αλεξανδρούπολης και ταυτόχρονα να μάθουν κάποιες άγνωστες πτυχές της μικρής αλλά σημαντικής ιστορίας της.

Αναμφίβολα η συγκεκριμένη Ποδηλατοβόλτα αξίζει να επαναληφθεί και να συμμετέχουν όσο περισσότερα νέα παιδιά γίνεται, ενώ στο μέλλον μπορεί να προσφέρεται και ως μια ξεχωριστή εμπειρία ξενάγησης στους επισκέπτες της πόλης μας. Σαφώς αξίζουν συγχαρητήρια στους εμπνευστές της ιδέας και ιδιαίτερα στον Γιάννη Κουκμά που φρόντισε για την ευχάριστη και ενδιαφέρουσα ξενάγηση, καθώς και στον Αρίωνα Βαραγιάννη που μερίμνησε για την ασφάλεια των συμμετεχόντων.

Ο Εθνικός ως ιστορικός Θρακιώτικος σύλλογος στοχεύει στην ανάδειξη της ιστορίας του τόπου και γι’ αυτό τον σκοπό συνεργάζεται με φορείς όπως το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης που επιτελεί τεράστιο έργο, καλύπτοντας ένα μεγάλο κενό που υπήρχε στην καταγραφή της Θρακιώτικης Ιστορίας.