Αντιδράσεις Θρακιωτών στο Facebook για την κούπα της Γερμανίας!

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

–  Το σφύριγμα της λήξης του μεγάλου τελικού και η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την Γερμανία με το τέρμα του Μάριο Γκέτσε στην παράταση έβαλε φωτιά και στους λογαριασμούς που έχουν στο facebook δεκάδες επώνυμοι (και ανώνυμοι) φίλαθλοι της Θράκης.

“Καλύτερη απ´ όλους και σε ολα τα επίπεδα… Απλα το άξιζε!!!!” σχολίασε ο κομοτηναίος παραολυμπιονίκης Άλεξ Ταξιλδάρης, στις φλέβες του οποίου τρέχει και… γερμανικό αίμα. 

“Αθλητική ομάδα η Εθνική Γερμανίας με Α κεφαλαίο.. ακόμη και αν οι περισσότεροι την μισάνε για μη αθλητικούς λόγους..”, σχολίασε ο πρωταθλητής στίβου της Ολυμπιάδας Κομοτηνής Μάριος Αποστολίδης.

Η Δάφνη Μπιμπισίδου αλλά και ο Νίκος Γκαϊδατζής από την Αλεξανδρούπολη θυμήθηκαν την αλησμόνητη ρήση του Γκάρι Λίνεκερ: “Ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι, που αποτελείται απο δυο ομάδες με έντεκα παίκτες…..και στο τέλος πάντα κερδίζουν οι Γερμανοί…….”. 

Στην διάρκεια του αγώνα, η Δάφνη Μπιμπισίδου είχε σχολιάσει: “Τι ωραίο γήπεδο το Maracana!!!!!!…..Χωράει σχεδόν όλη την Αλεξανδρουπολη”.

Ο λογαριασμός “Skoda Xanthifans” έγραψε από την πλευρά του: “Έλα ρε φίλε το σήκωσαν τα καλτσοπέδιλα, έλεος δηλαδή”.

Ο καταγόμενος από την Σαμοθράκη δημοσιογράφος της “Ελευθεροτυπίας” και γνωστός θαυμαστής του γερμανικού ποδοσφαίρου Γιάννης Ξενάκης σχολίασε: “Αυτή η ομάδα που κατέκτησε απόψε (δίκαια) την παγκόσμια κούπα, θα πάρει σε δυο χρόνια κι ένα Γιούρο μέσα στη Γαλλία. Και θα παραδώσει τα σκήπτρα στον επόμενο το ’18 στη Μόσχα”.

Ένας άλλος δημοσιογράφος, ο Γιάννης Πετρακόπουλος του InKomotini παρατήρησε:  “Από τα χέρια των παικτών της Γερμανίας απουσιάζουν τα τατουάζ ή κάνω λάθος;”.

Τέλος, ο Μπάμπης Κυρλίδης, υπεύθυνος Τύπου του Πανθρακικού, υπενθύμισε, προσγειώνοντάς μας στην πραγματικότητα: “και τώρα αρχίζει η Super League…”