Ένα χρυσό για την Θράκη στην 1η μέρα του Πανελλήνιου Παίδων – Κορασίδων! Όλα όσα έκαναν οι Θρακιώτες…

Ανταπόκριση από την Ξάνθη : Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Με ένα χρυσό ξεκίνησαν οι Θρακιώτες που συμμετέχουν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Παίδων- Κορασίδων που διεξάγεται στην Λάρισα.

Στο «Αλκαζάρ» της Λάρισας ξεκίνησαν οι αγώνες για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων με αρκετά καλή παρουσία από τους Θρακιώτες που μετέχουν (Θυμηθείτε όλες τις συμμετοχές ΕΔΩ).

Ιδανικά ξεκίνησε της υποχρεώσεις του ο πρωταθλητής του ΑΠΟΦΚΑ Ξάνθης Πέτρος Καραβλετης  που κατέκτησε την πρώτη θέση στον τελικό των 110μ. με εμπόδια με χρόνο  14,51. Ενώ αξίζει να σημειώσουμε πως ο Ξανθιώτης αθλητής ήταν πρώτος και στον προκριματικό που έγινε το πρωί με χρόνο 14,37.

Εξαιρετική είναι και η παρουσία του δεκαθλητή του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Γιώργου Σιταρίδη που μετά τα πέντε πρώτα αθλήματα του δεκάθλου, βρίσκεται στην τρίτη  θέση με 3,153 πόντους, πρωτοπόρος είναι ο  Φώτης Κακαργιάς  του ΓΣ Καρδίτσας με 3.332 βαθμοί, ενώ δεύτερος είναι ο  Μιχάλης Αξαρλής του ΓΑΣ Παιανίας με 3.299.

Στον Ακοντισμό των Κορασίδων την Θράκη εκπροσώπησαν δύο αθλήτριες από τον Έβρο χωρίς πάντως κάποια να περάσει στον τελικό. Η Δήμητρα Ντέρου του Πρωτέα Αλεξανδρούπολης που τερμάτισε 21η με βολή στα 32,14 , ενώ η αθλήτρια του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Αθανασία Καπούτση τερμάτισε στην 28η θέση με βολή στα 30,27.

Θετική κρίνεται και  η παρουσία της αθλήτριας του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Μαρία Μαναργιά που  πέρασε στον τελικό των 100μ.  ως 16η  στον προκριματικό με χρόνο  12,76. Στον τελικο που έγινε το απόγευμα η πρωταθλήτρια του Εθνικού κατετάγη 16η με χρόνο 12,96.

Τέλος καλή ήταν και η παρουσία του αθλητή του ΑΠΟΦΚΑ Ξάνθης Μιχάλη Λίτσου στα 400μ. οπού τερμάτισε στην 18η θέση στον προκριματικό με χρόνο 53,71.