Συνάντηση του ΣΔΚ Θράκης για τις αλλαγές στους κανονισμούς

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

– Πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Κομοτηνής η τελευταία συνάντηση του ΣΔΚ Θράκης για την περίοδο 2013-2014. Πέρα από τα θέματα που αφορούν τον σύνδεσμο, δόθηκε μεγάλο βάρος και έγινε συζήτηση πάνω στις επερχόμενες αλλαγές που θα γίνουν στους κανονισμούς του μπάσκετ.

Ως είθισται μετά από κάθε παγκόσμιο πρωτάθλημα η Παγκόσμια Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (FIBA) προβαίνει σε αλλαγές στους κανονισμούς, ώστε να γίνεται το μπάσκετ καλύτερο και ελκυστικότερο ως προς τον κόσμο που το παρακολουθεί. Έτσι από τη 1 Οκτωβρίου θα ισχύσουν νέοι κανονισμοί, που ως στόχο θα έχουν να κάνουν το άθλημα γρηγορότερο και περισσότερο θεαματικό.

Αλλαγές υπάρχουν στα πόσα τάϊμ άουτ θα παίρνουν πλέον οι δύο ομάδες στο τελευταίο δίλεπτο, στο πότε μπορεί μια ομάδα να κάνει αλλαγή αν κάποια άλλη κάνει υποχρεωτική αλλαγή, υπάρχουν αλλαγές και στο Φύλλο Αγώνα, ενώ μεγάλες αλλαγές υπάρχουν στο άρθρο των 24”, όπου π.χ. μετά από ένα επιθετικό ριμπάουντ ο χρόνος επίθεσης δεν θα ανανεώνεται στα 24” αλλά στα 14”.

Οι διαιτητές είχαν μιάς πρώτης τάξεως ευκαιρία να ενημερωθούν για τις αλλαγές αυτές, καθώς τα νέα πρωταθλήματα θα διεξαχθούν με αυτούς τους καινούργιους κανονισμούς. Η επόμενη συνάντηση του ΣΔΚ Θράκης έχει προγραμματιστεί για τον Σεπτέμβριο, όπου εκεί θα υπάρξει μεγαλύτερη ανάλυση των κανονισμών, αφού και οι ίδιοι οι διαιτητές θα έχουν ενημερωθεί περισσότερο, ενώ θα έχει τελειώσει και η επίσημη μετάφραση των κανονισμών από την ΟΔΚΕ και θα έχουν σταλεί και οι διευκρινίσεις πάνω σε φάσεις από την FIBA.