Η ΑΜ-Θ έσωσε την εικόνα για την Εθνική! Ισοπαλία με την Πορτογαλία…

Ισόπαλο και χωρίς γκολ έληξε το πρώτο φιλικό της προετοιμασίας Εθνικής Ομάδας ενόψει του Μουντιάλ. Οι διεθνείς μας σε ένα παιχνίδι χωρίς… νεύρο απέσπασαν λευκή ισοπαλία από την Πορτογαλία, δέκα χρόνια μετά τον θρίαμβο στο Euro2004, σε ένα ματς που αποτέλεσε το τελευταίο επί ευρωπαϊκού εδάφους και για τις δύο ομάδες.

 

Γενικά η εικόνα της Εθνικής δεν ήταν καλή, κυρίως στην επίθεση, ωστόσο και η άμυνα είχε προβλήματα ειδικά στο πρώτο μέρος από τα στημένα. 

Η Ελλάδα είχε δύο αγωνιστικές εικόνες. Στο πρώτο ημίχρονο δεν έκανε τίποτα και φάνηκε μόνο με ένα σουτ (άουτ) στο 38ο λεπτό από τον Βασίλη Τοροσίδη, ο οποίος αγωνίστηκε και στα 90 λεπτά του αγώνα στην δεξιά πτέρυγα, δεν είχε κανένα πρόβλημα απέναντι στον Βαρέλα τον οποίο έκλεισε αποτελεσματικά, ήταν σχεδόν άριστος αμυντικά αλλά δεν βοήθησε πολύ στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Εθνική Ομάδα κάπως βελτίωσε την απόδοσή της και μάλιστα, μετά την  είσοδο του Φετφατζίδη στο χορτάρι, απείλησε τους γηπεδούχους Πορτογάλους. Σε  εκείνο το διάστημα ο Μπέτο (79′ ) πρόλαβε τον Γκέκα, ενώ ο ιδιαίτερα δραστήριος δραμινός παίκτης με σουτ στο 84′ ανάγκασε τον πορτογάλο γκολκίπερ σε ωραία απόκρουση.

Δεδομένου ότι ο Φετφα κατάγεται από την Δράμα, ο Τόρο από την Ξάνθη και από την Καβάλα ο Μητρογκόλ που αποτέλεσε την βασική επιθετική μας αιχμή χωρίς ωστόσο να φανεί ιδιαίτερα απειλητικός, δεν θα ήταν υπερβολή να λέγαμε ότι η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη ουσιαστικά ήταν αυτή που ξελάσπωσε κάπως την Εθνική σε αυτό το φιλικό.

Αρκετά σταθερός κάτω από τα δοκάρια ο Καρνέζης, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι αποχώρησε ο Παπασταθόπουλος αλλά ο τραυματισμός του, όπως και του Μανωλά, δεν εμπνέουν ανησυχία. Από την πλευρά της Πορτογαλίας δεν αγωνίστηκε ο Κριστιάνο Ρονάλντο ενώ αγωνίστηκε σαν αλλαγή στο τελευταίο 20λεπτο ο επίσης “δικός μας” Αντελίνιο Βιεϊονίνια.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αναχωρεί την Κυριακή για τις ΗΠΑ και θα δώσει τα δύο τελευταία φιλικά εν όψει Βραζιλίας, στις 3 και 6 Ιουνίου σε Φιλαδέλφεια και Νέα Υόρκη με αντιπάλους τη Νιγηρία και τη Βολιβία.  

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Εντουάρντο (Μπέτο 46’), Αλμέιδα Μπρούνο Αλβες, Καρβάλιο (Λουίς Νέτο 88’), Μιγκέλ Βελόσο, Έντερ (Αμορίμ 66’), Ρικάρνο Κόστα, Νaνί (Ράφα 83’), Βαρέλα (Βιειρίνια 70’), Ζοάο Περέιρα, Πόστιγκα (Ούγκο Αλμέιδα 46’).

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος (Μόρας 42’), Χολέμπας, Μανιάτης, Τζιόλης (Καραγκούνης 46’), Κατσουράνης – Σαμαράς (Χριστοδουλόπουλος 86’), Μήτρογλου (Γκέκας 65’), Σαλπιγγίδης (Φετφατζίδης 65’).