ΑΕΚ: «Μόνο αν μπει ο κόσμος μας θα παίξουμε στην Αλεξανδρούπολη»

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Την Παρασκευή και το Σάββατο η καρδιά του ελληνικού ανδρικού βόλεϊ θα χτυπάει στην Αλεξανδρούπολη, λόγω του φάιναλ φορ του Λιγκ Καπ. Ωστόσο μετά από την απόφαση να μην υπάρξει οργανωμένη αλλά ούτε και… μεμονωμένη παρουσία οπαδών της ΑΕΚ, από γιορτή μπορεί να μετατραπεί σε… φιάσκο. Ο λόγος είναι η αντίδραση που ενδεχομένως να υπάρξει από την ΑΕΚ.

Η Ένωση όπως τόνισε ο γενικός γραμματέας της Ερασιτεχνικής Αλέξης Αλεξίου, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμα και της μη παρουσίας στους αγώνες, αν δεν επιτραπεί η είσοδος στους οπαδούς της ομάδας. Η ομάδα ταξιδεύει πάντως κανονικά το πρωί της Πέμπτης για την Αλεξανδρούπολη.

Αναλυτικά η δήλωση του Αλεξίου, γραμματέα της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, έχει ως εξής:

«Για εμάς στην ΑΕΚ, δεν γίνεται αθλητισμός χωρίς φιλάθλους, ούτε ομάδες χωρίς οπαδούς. Στην ΑΕΚ απαιτούμε να μην αποκλείεται η παρουσία του κόσμου μας με προφάσεις και δηλώνουμε ότι θα δώσουμε αγώνα για την εξάλειψη του μέτρου της απαγόρευσης μετακίνησης οπαδών και την τέλεση αγώνων χωρίς έκτροπα.

Επίσης διαφωνούμε και καταδικάζουμε τις όποιες αποφάσεις για τέλεση αγώνων Final 4 ή τελικών χωρίς οπαδούς ή με μετρημένους στα δάκτυλα φιλάθλους. Αγώνες μεταξύ συγγενών και φίλων δεν γίνονται. Αν κάποιοι αποφασίζουν τέτοιους αγώνες για να καλύψουν τις αδυναμίες τους, ας μας το πουν, να μετατρέψουμε τα σπορ από σπορ γηπέδου σε σπορ δωματίου.

Εμείς στην ΑΕΚ υποσχόμαστε στους οπαδούς μας ότι θα κάνουμε το παν για να είναι μαζί μας γιατί μόνο έτσι θα αγωνιστεί η ομάδα. Ο πρόεδρος της ομάδας κ. Κοτσάτος δεσμεύεται προσωπικά και εγγυάται για την παρουσία των οπαδών μας στην Αλεξανδρούπολη».

Υπενθυμίζεται πως στο φάιναλ φορ έχουν προκριθεί ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, ο Φοίνικας Σύρου, η Λαμία και η ΑΕΚ και στην Ένωση θεωρούν πως έτσι και αλλιώς δεν συντρέχει ο παραμικρός λόγος για να μην υπάρξουν οι οπαδοί τους, από την στιγμή που δεν υπάρχει φόβος επεισοδίων με άλλους φιλάθλους και ιδίως με αυτούς του Εθνικού.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι η Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης, που έχει συναινέσει καταρχήν στην παρουσία οπαδών των κιτρινόμαυρων στο ποσοστό του 20% του γηπέδου, δηλαδή περίπου 160 τον αριθμό, έχει ζητήσει για λόγους ασφαλείας να υπάρξει κενή ζώνη ανάμεσα στον όγκο των οπαδών της ΑΕΚ και αυτών του Εθνικού. Πλέον βέβαια, μετά από αυτές τις εξελίξεις, όλα δείχνουν να είναι στον… αέρα.

Έτσι, η συνέντευξη Τύπου που έχει προγραμματιστεί για το μεσημέρι της Πέμπτης στο ξενοδοχείο Thraki Palace με τους παράγοντες, τους προπονητές και τους παίκτες όλων των ομάδων που μετέχουν στο φάιναλ φορ αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς τελικά θα δούμε αν θα υπάρξει παρουσία οπαδών ή αν δεν υπάρξει, αν τελικά οι «κιτρινόμαυροι» κατέβουν να παίξουν.