Εξουθενωμένοι έρχονται στην Θράκη οι αντίπαλοι του Εθνικού στο Λιγκ Καπ

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

–  Ηττημένοι, απογοητευμένοι και… εξουθενωμένοι θα αγωνιστούν στο φάιναλ φορ του Λιγκ Καπ απέναντι στον Εθνικό στην Αλεξανδρούπολη οι αντίπαλοι της ομάδας του Έβρου. Σε αντίθεση με την ομάδα της Αλεξανδρούπολης που συμφώνησε με τον Άρη ο μεταξύ τους αγώνας κυπέλλου να πάρει παράταση μιας εβδομάδας, οι άλλοι τρεις έπαιξαν αγώνες την Τρίτη για το Κύπελλο και θα ανέβουν στην Θράκη κουρασμένοι, ταλαιπωρημένοι και οι δύο… απογοητευμένοι από την εξέλιξή τους.

Ο λόγος για τον Φοίνικα Σύρου και την Λαμία. Ο πρώτος ηττήθηκε με 3-1 σετ μέσα στην Ερμούπολη από τον Ολυμπιακό και αποκλείστηκε από την συνέχεια του θεσμού, στην επανάληψη του τελικού της περσινής σεζόν. Η Λαμία από την πλευρά της γνώρισε πικρή ήττα με 3-0 σετ από τον Παμβοχαϊκό. Υπενθυμίζεται ότι Σύρος και Βραχάτι κοντράρονται στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης, στις 6.30 το απόγευμα της Παρασκευής.

Η μόνη που κέρδισε ήταν η ΑΕΚ, αντίπαλος του Εθνικού στον δεύτερο ημιτελικό της Παρασκευής. Ωστόσο για να τα καταφέρει, της βγήκε η… πίστη. Με κορυφαίο τον (Εβρίτη) Πέτρογλου, οι κιτρινόμαυροι προκρίθηκαν στα πέντε σετ, κερδίζοντας με 12-15 το τάι μπρέικ έπειτα από σχεδόν δύο γεμάτες ώρες αγώνα. Όπως γίνεται αντιληπτό, οι παίκτες της, αναστατωμένοι και από τις εξελίξεις στον προπονητικό τομέα της ομάδας, δεν θα ανεβούν στον Έβρο έχοντας και την καλύτερη δυνατή προετοιμασία, πάντα συγκριτικά με τον Εθνικό.

Υπενθυμίζεται ότι η φάση των 16 του κυπέλλου ολοκληρώνεται την Τετάρτη, με το παιχνίδι ανάμεσα στον ΑΟΟ και τον ΠΑΟΚ που θα διεξαχθεί στο Κλειστό “Νίκος Σαμαράς” της Ορεστιάδας να ξεχωρίζει. Αναλυτικά τα αποτελέσματα της Τρίτης και το πρόγραμμα της Τετάρτης, ενώ εκκρεμεί ο ορισμός του αγώνα Εθνικός – Άρης που πάει μάλλον για την άλλη Τρίτη (4/2):

Φοίνικας Σύρου – Ολυμπιακός 1-3 (19-25, 25-22, 19-25, 30-32)
Παναχαϊκή – ΑΕΚ 2-3 (25-19, 11-25, 18-25, 25-18, 12-15)
Παμβοχαϊκός – Λαμία 3-0 (25-22, 25-20, 25-22)
17:30  Χανιά – ΑΟ Κηφισιάς
19:00 ΑΟ Ορεστιάδας – ΠΑΟΚ
20:00 Κύζικος Ν.Περάμου-Παναθηναϊκός
20.30  ΣΠΑ Καρδίτσας – Νίκη Αιγινίου
4/2  Εθνικός Αλεξανδρούπολης – Αρης