Βάλλας και Μάνταλος σχολιάζουν την ήττα από τον ΠΑΟΚ και το μέλλον της Ξάνθης

Ανταπόκριση από την Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

– Στον αθλητικό ραδιοσταθμό της Θεσσαλονίκης Arrena φιλοξενήθηκαν με διαφορά λίγων ωρών ο αρχηγός της Skoda Ξάνθη Σπύρος Βάλλας και ο Πέτρος Μάνταλος, μιλώντας για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ αλλά και την συνέχεια του πρωταθλήματος.

 

Ο Σπύρος Βάλλας σχολίασε για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ: «Πραγματικά ήταν μια πολύ άσχημη στιγμή για μας, να χάσουμε δηλαδή το παιχνίδι με αυτόν τον τρόπο αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο, κοιτάμε πλέον το επόμενο παιχνίδι. Η εικόνα του παιχνιδιού έδειχνε ότι πηγαίναμε για νίκη, ο ΠΑΟΚ δεν μας απειλούσε αλλά δυστυχώς για μας τα πράγματα άλλαξαν στα τελευταία λεπτά. Δεν ξέρω αν είναι η φανέλα ή κάποιοι παίκτες που το πιστεύανε μέχρι το τέλος. Σύμφωνα με την εικόνα του παιχνιδιού το δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν αν όχι για νίκη δικιά μας, στην χειρότερη η ισοπαλία. Ο ΠΑΟΚ είναι ομάδα που κυνηγάει μέχρι το τέλος, δεν τα παρατάνε ποτέ και στο τέλος κατάφεραν και το γύρισαν. Πιστεύω άλλη ομάδα δύσκολα να έκανε κάτι ανάλογο. Έχει έμπειρους και καλούς ποδοσφαιριστές και δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει. Έχει αποκτήσει το μέταλλο νικητή και έχει παίκτες μαχητές. Εμείς παίξαμε πολύ καλά, είχαμε σχέδιο, πλάνο και νομίζω ότι φάνηκε μέσα στο γήπεδο. Καταφέραμε και εξουδετερώσαμε τα ατού του ΠΑΟΚ όπως ο Στοχ και ο Λούκας. Δεν απειληθήκαμε ιδιαίτερα από τον ΠΑΟΚ και για αυτό είπα και πριν ότι μας άφησε μια πικρία που τελικά δεν πήραμε ούτε έναν βαθμό».

Από την πλευρά του, ο Πέτρος Μάντακλος σχολίασε: “Όλοι είδαν το παιχνίδι και νομίζω πως ο τρόπος με τον οποίο χάσαμε ήταν ο χειρότερος. Κερδίζαμε 87′ λεπτά και μέσα σε πέντε χάσαμε τα πάντα. Θεωρώ πως αδικηθήκαμε από το σκορ και αυτό δείχνει πως πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι πάντα μέχρι το τελικό σφύριγμα του διαιτητή. Ο ΠΑΟΚ δε απειλούσε όμως σκόραρε με στημένες φάσεις και πήρε μια νίκη που δεν άξιζε”. Για το αν είχε προετοιμαστεί η Ξάνθη για να αντιμετωπίσει τις στημένες φάσεις του ΠΑΟΚ, σχολίασε: “Δουλέψαμε στα στημένα όλη τη βδομάδα αλλά ο ΠΑΟΚ μας χτύπησε εκεί όπως είχε κάνει και στο πρώτο παιχνίδι. Έπαιξε σημαντικό ρόλο και η ποιότητα των παικτών του ΠΑΟΚ οι οποίοι ξέρουν να διαχειρίζονται την πίεση”.

Για την διαφορά που έκανε ο Λίνο, ο Πέτρος Μάνταλος σχολίασε: «Ήμασταν μπροστά στο σκορ, είχε ανεβεί όλος ο ΠΑΟΚ ψηλά που δεν είχε να χάσει κάτι. Ο Λίνο έπαιξε σωστά, είχε και ένα μερίδιο τύχης με το μέρος του και κατάφερε να μας δημιουργήσει προβλήματα». Για την είσοδο του Λίνο, ο Σπύρος Βάλλας είπε από την πλευρά του: «Σίγουρα έπαιξε ρόλο, πήρε την μπάλα στα πόδια τους πολλές φορές που υπόλοιποι δεν έπαιρναν την πρωτοβουλία. Όλα του τα χτυπήματα είναι πάρα πολύ επικίνδυνα και μας δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα».

Για την Ξάνθη ο Σπύρος Βάλλας σχολίασε: «Η Ξάνθη είναι μια παραδοσιακή δύναμη στο χώρο του Ελληνικού ποδοσφαίρου, μια ομάδα που κάθε χρόνο βγάζει νέα παιδιά και μια ομάδα που προσπαθεί να είναι πάντα ανταγωνιστική. Η Ξάνθη είναι πρότυπο για άλλες ομάδες και μακάρι να είχαν όλες έναν Πανόπουλο. Όσο για τον στόχο μας, είχαμε πει από την αρχή ότι θέλαμε να κυνηγήσουμε την πεντάδα, είναι δύσκολο αυτό, έχει πολλές καλές ομάδες, αλλά θέλουμε μέχρι το τέλος να βρισκόμαστε κοντά». Όσο για τον Μάνταλο, είπε: “Μια ήττα δε αλλάζει τους στόχους της ομάδας που είναι να παίξει στην Ευρώπη. Θα υπάρξουν τα παιχνίδια να πάρουμε αυτό που χάσαμε με τον ΠΑΟΚ αν ήμαστε συγκεντρωμένοι”.