Οι εμπειρίες που αποκόμισαν στο Μόναχο οι δύο Θρακιώτισσες που συμμετείχαν στη Μεικτή Ευρώπης

Ανταπόκριση από Ορεστιάδα: Γιάννης Βαβαλικούδης

–  Επέστρεψε από το Μόναχο της Γερμανίας η τριμελής αποστολή που συμμετείχε στο event Taekwondo Μεικτή Ευρώπης – Εθνική Κορέας (U21), το οποίο διοργάνωσε στο Νταχάου ο grandmaster Ko Eui Min.

Δύο Θρακιώτισσες, η ξανθιώτισσα Μινεβέρ Ομέρογλου που αγωνίστηκε στην κατηγορία των -62κιλών και η ορεστιαδίτισσα προπονήτρια Τζένη Ελευθεριάδου είχαν την σπάνια ευκαιρία να στελεχώσουν την ομάδα Νέων – Νεανίδων της Γηραιάς Ηπείρου σε αυτό τον εκτός… πρωτοκόλλου αγώνα, στον οποίο όλοι αποκόμισαν πολλές εμπειρίες.

Στην αποστολή συμμετείχε στην κατηγορία των -58κιλών των αγοριών και ο Γιάννης Ιωακειμίδης του συλλόγου “Hwarang” Θεσσαλονίκης, ο οποίος αντικατέστησε τελευταία στιγμή τον πρωταθλητή Λ. Φακίνο που δεν ταξίδεψε λόγω τραυματισμού. «Προσπάθησε και στάθηκε αξιοπρεπώς απέναντι στον κορεάτη πρωταθλητή Park Jong Hyeon, τελικά όμως έχασε με σκορ 9-15», επισημαίνει η κα. Ελευθεριάδου.

Αναφορικά με τον αγώνα της Μινεβέρ Ομέρογλου, που ανήκει στον ΑΣ Ταεκβοντό Χρυσούπολης Καβάλας, η προπονήτρια του Πρόμαχου Ορεστιάδας σχολίασε: «Η αντίπαλος της Μινεβέρ, η Junk Eun Hwa, είναι πρωταθλήτρια Ασίας 2013. Η αθλήτριά μας προηγήθηκε 3-0 στον πρώτο γύρο, στη συνέχεια όμως τραυματίστηκε στον ώμο, με συνέπεια να υποτροπιάσει παλιό τραύμα και τελικά να χάσει με 4-3».

Υπενθυμίζεται ότι η επιλογή της Εβρίτισσας προπονήτριας να στελεχώσει την Μεικτή Ευρώπης και να αποτελέσει την αρχηγό αποστολής της ελληνικής ομάδας στο συγκεκριμένο eventπου διεξήχθη στο Νταχάου για πρώτη φορά και είχε την έγκριση της WTF, έγινε από τον διοργανωτή Grand Master Kο Eui Min και τον Supervising Manager Ko Joung Jae, κάτι που για πολλούς αποδεικνύει την εκτίμηση που χαίρει η Τζένη Ελευθεριάδου σε διεθνές επίπεδο.