ΕΠΣ Έβρου: Όσα έγιναν στο γειτονικό ντέρμπι του βορρά Καστανιές – Ρίζια

Ανταπόκριση από Ορεστιάδα: Δημήτρης Μηλίκας

–  Αν το el clasico της Θράκης είναι το Ξάνθη-Πανθρακικός, το el clasico του Έβρου το Εθνικός-Ορέστης και το el clasico του βόρειου Έβρου το Ορέστης – ΑΕ Διδύμοτείχου, υπάρχει και ένα άλλο παιχνίδι που διεκδικεί αυτόν τον τίτλο του el clasico του… βορείου βορείου Έβρου, της ακριτικής Ελλάδας.

 

Δεν είναι άλλο από το παιχνίδι ανάμεσα στον Αρδα Καστανέων και την ΠΑΕ Ριζίων που φέρνει αντιμέτωπες δυο ομάδες από γειτονικά χωρία και διεξήχθη το Σάββατο στα πλαίσια  της 9ης αγωνιστικής του Βορείου Ομίλου της Α΄κατηγορίας του Πρωταθλήματος ΕΠΣ Έβρου, χαρίζοντας τέσσερα γκολ και όμορφες στιγμές στους φιλάθλους που το παρακολούθησαν, οι οποίοι αψήφισαν τις αντίξοες καιρικές συνθήκες (δυνατό αέρα).

Το τελικό αποτέλεσμα 2-2 μάλλον κρίνεται δίκαιο, με τις δύο ομάδες να μοιράζονται εντυπώσεις γκολ και βαθμούς. Η γηπεδούχος ομάδα προηγήθηκε με 2-0 πριν το ημίωρο, χάρη σε τέρματα του Καπετανίδη στο 14΄που σε μια αντεπίθεση του Άρδα εκμεταλλεύθηκε την σέντρα του Χαρχάλης και του Νάκου στο 29′ με σουτ έξω από την περιοχή που κατέληξε στα στα δίχτυα του Οσανλή αφού πρώτα αλοιώθηκε η πορεία της μπάλας βρίσκοντας στην άμυνα των Ριζίων.

Παρά το εις βάρος τους σκορ, ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι δεν παράτησαν τον αγώνα. Μείωσαν πριν βγει το ημίχρονο με γκολ στο 41΄του Παπαντριανταφύλλου με συνατό σουτ από κοντινή απόσταση μετά από σέντρα του Καλπακίδη, ενώ ισοφάρισαν στο 61΄όταν μπήκει από αριστερά ο Καλπακίδης στην περιοχή του Άρδα και με ωραίο σουτ νίκησε τον Καλφόπουλο φέρνοντας το ματς στα ίσια.

ΑΡΔΑΣ ΚΑΣΤΑΝΕΩΝ: Καλφόπουλος, Καδόπουλος, Παπαζήσης, Γουγουλιάς, Μυλωνάς, Καπετανίδης, Κασπαρίσης (60′ Καμπακίδης), Νικολαΐδης, Χαρχαλης, Νάνου

ΠΑΕ ΡΙΖΙΩΝ: Οσανλης, Παπιντζουδης, Τζιαφερίδης, Κατσάνος, Κωστογλούδης, Καστρινός, Καλπακίδης, Ραχωβίτης, Καραμπελλιάς (67′ Νενογλου Σ), Νενογλου Κ, Παπατριανταφύλλου, (75`Γκαρελίδης)

 

[iframe width=”640″ height=”360″ src=”//www.youtube.com/embed/2n7T3wX5e9c?feature=player_embedded” frameborder=”0″ allowfullscreen]