Ο Νεοκλής Λεμονίδης αιτιολογεί την παταγώδη αποτυχία της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ

Ανταπόκριση από Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

–  Η Εθνική Ομάδα Μπάσκετ δεν τα κατάφερε. Μετά την Σαββατιάτικη ήττα της από τη Σλοβενία και τη νέα ήττα της το απόγευμα από την Κροατία, έστω και στην δεύτερη παράταση, βρέθηκε εκτός οκτάδας του Ευρωμπάσκετ και εκτός Μουντομπάσκετ του χρόνου στην Ισπανία.

Σίγουρα, ο αποκλεισμός από τόσο νωρίς είναι μια παταγώδης αποτυχία για μια Εθνική που πριν τους αγώνες, πήγαινε εκεί με βλέψεις… μεταλλίου, όπως συμφωνούσαν άλλωστε στο ThrakiSportS και οι προπονητές και των τριών ομάδων της Θράκης στα εθνικά πρωταθλήματα (ΓΑΣ Κομοτηνή, Ασπίδα Ξάνθης, Εθνικός Αλεξανδρούπολης).

Το ThrakiSportS απευθύνθηκε το βράδυ στον προπονητή του ΓΑΣ Νεοκλή Λεμονίδη και ζήτησε την άποψή του για τον πρόωρο αποκλεισμό της Εθνικης και κυρίως τι έφταιξε και σε ποιον αγώνα, ώστε να έρθει αυτό το αποκαρδιωτικό αποτέλεσμα.

“Οι αγώνες που μας στοίχισαν περισσότερο ήταν αυτοί με Ιταλία και Φιλανδία. Όλοι λένε για την δεύτερη αλλά νομίζω ότι και από την Ιταλία δεν έπρεπε”, σχολιάζει αρχικά ο κομοτηναίος τεχνικός και συμπληρώνει: “Έφταιξε η παρουσία των τριών μόνο γκαρντ. Τρεις άσσοι, δυο διάρια, δυο τριάρια, δυο τεσσάρια, ένα 4-5αρι και δυο 5αρια, αυτή είναι η σύνθεση της 12αδας μας”.

Ο Νεοκλής Λεμονίδης αποδίδει ακόμα την αποτυχία της Εθνικής “στην αδυναμία να σταματήσουμε τους εκάστοτε αντιπάλους που ήταν σε καλή μέρα: Κοπονεν, Μπελινελι, Μπογκντανοβιτς παίζοντας επιθετικοτερη άμυνα ή παγίδες”. Παράλληλα, συμπληρώνει ότι μεγάλο μερίδιο ευθύνης φέρει και “η επιμονή στον Καϊιμακόγλου και όχι τον Φώτση που είναι καλύτερος στα ριμπάουντ, τα οποία μας στοίχισαν”.

Και για το τέλος προσθέτει: “Επίσης, ως χώρα και ως ομάδα δεν έχουμε την πολυτέλεια να αφήνουμε εκτός σημαντικούς παίκτες, όπως ο Νικ Καλάθης και ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης…”.