Δήμος και σύλλογοι κρατάνε ανοιχτό το Κολυμβητήριο Ξάνθης αλλά…

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Κοινή είναι η προσπάθεια που καταβάλλουν δήμος και κολυμβητικοί σύλλογοι  προκειμένου να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν απρόσκοπτη λειτουργία του κολυμβητηρίου της Ξάνθης, το οποίο είχε παραμείνει κλειστό για αρκετό καιρό λόγω των οικονομικών προβλημάτων.

Όπως έγινε γνωστό από τον Πρόεδρο του Ποσειδώνα Β. Κόκκινο,  κατόπιν της συνάντησης που είχαν σύλλογοι και δημοτική αρχή φαίνεται  ότι τουλάχιστον ως τα Χριστούγεννα οι δομές θα δέχονται αθλητές και κοινό.

Οι άνθρωποι του Δήμου αλλά και τον Κολυμβητικών συλλόγων εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι θα καταφέρουν να το κρατήσουν ανοιχτό, στη βάση της συνεργασίας που συμφώνησαν για την επαναλειτουργία του.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το xanthipress, οι άνθρωποι του Δήμου αναζητούν τρόπο για να μειωθεί το κόστος λειτουργίας, με τη λύση που προκρίνεται να είναι η μείωση του μήκους σε 25 μέτρα και η εγκατάσταση αντλιών θερμότητας αντί του καυστήρα πετρελαίου για την ενεργειακή εξοικονόμηση.

Ήδη ο Δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης, σύμφωνα με τους επιτελείς του, προγραμματίζει επίσκεψη στην Αθήνα, προκειμένου να εξευρεθεί τρόπος χρηματοδότησης του έργου και να πραγματοποιεί στο επόμενο χρονικό διάστημα.