Ο Εβρίτης Κομεσίδης και ο Θασίτης Γούτας πριν το ντέρμπι Ξάνθης – Πανθρακικού

Γράφει η Μελίνα Ντισλιάν

– Μπορεί να συγκρούονται στο Ελ Θράκικο η Ξάνθη με την Κομοτηνή, όμως αυτό δε σημαίνει ότι το ντέρμπι δε απασχολεί και τους γειτονικούς νομούς, που έχουν άλλωστε δικά τους παιδιά να συμμετέχουν στο μεγάλο παιχνίδι.

Ο γεννημένος στην Αλεξανδρούπολη Δημήτρης Κομεσίδης έκανε δηλώσεις στην κάμερα της Nova: «Όλοι ξέρουμε ότι έχει ειδική σημασία ένα παιχνίδι Ξάνθης – Πανθρακικού γιατί είναι ένα τοπικό ντέρμπι και το βλέπουμε με άλλο χαρακτήρα. Πρέπει να δέιξουμε χαρακτήρα σε αυτό το ματς και για μας και για τον κόσμο. Φυσικά και υπάρχει ένταση στην περιοχή αλλά με την καλή έννοια και θα πρέπει οπωσδήποτε να δείξουμε χαρακτήρα σε αυτή την αναμέτρηση».

Από την πλευρά του, ο διεθνής με την Εθνική Νέων Θασίτης αμυντικός Δημήτρης Γούτας, που είχε σκοράρει στο τελευταίο Ελ Θράκικο, μίλησε επίσης στο Novasports τονίζοντας ότι η ομάδα πρέπει να πάρει τη νίκη καθώς παίζει στην έδρα της και πρέπει να το εκμεταλλευτεί αυτό. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ήταν μία κακή παρένθεση καθώς δείξαμε και στα ευρωπαϊκά παιχνίδια ότι η ομάδα είναι έτοιμη. Με τον Πανθρακικό είναι ένα ντέρμπι και το γνωρίζουμε όλοι, πάμε να παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε και να πάρουμε τη νίκη για εμάς και τον κόσμο.

Πρέπει να έχουμε περισσότερη αυτοσυγκέντρωση στις στημένες φάσεις γιατί δεχόμαστε εύκολα γκολ σε αυτό τον τομέα και πάνω σε αυτό δουλεύουμε. Πιστεύω να πάνε όλα καλά και να κερδίσουμε.

Είναι ένα πρόβλημα το επιθετικό κομμάτι και ο κόουτς το ξέρει το τι πρέπει να κάνουμε. Εμείς πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι και να δίνουμε το 100% των δυνατοτήτων μας.

Είναι ένα τοπικό ντέρμπι και οι δύο ομάδες θα μπουν δυνατά και θα κριθεί στη δύναμη, στην αυτοσυγκέντρωση και θα κριθεί στις λεπτομέρειες το παιχνίδι. Έχουμε την παράδοση μαζί μας και θέλουμε τον κόσμο στο πλάι μας για να πάρουμε τη νίκη. Θα έχει και ο Πανθρακικός κόσμο αλλά εμείς πρέπει να κερδίσουμε γιατί παίζουμε στην έδρα μας και τους το χρωστάμε».