Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης: Αφού δεν μπορούν, κατάντησα εγώ ζητιάνος για τον Εθνικό…

Γράφει ο Γιάννης Γιαγκίνης

–  Την παρέμβαση του δημάρχου Αλεξανδρούπολης προκάλεσαν τα δημοσιεύματα του ThrakiSportS σχετικά με τις ευθύνες ης διοίκησης του Εθνικού αλλά και του Δήμου ενόψει της ευρωπαϊκής συμμετοχής του Εθνικού σταο CEV Cup.

Όπως μας εξήγησε τηλεφωνικά ο κ. Βαγγέλης Λαμπάκης, ο ίδιος έχει θέσει σε πρώτη προτεραιότητα το θέμα του εκσυγχρονισμού του παλιού κλειστού γυμναστηρίου και έχει δώσει εντολή στις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου να κάνουν όλες τις απαραίτητες εργασίες. “Τα αποδυτήρια ήταν πράγματι σε κακή κατάσταση και φτιάχνονται, τους βάζω θερμοσίφωνες και έχω στόχο ως τις 15 Αυγούστου να παραδώσω ένα σύγχρονο γυμναστήριο”, είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το ThrakiSportS

Σε ερώτημα αν πέρα από το κόστος του εκσυγχρονισμού, θα επεκταθεί η συμβολή του Δήμου, των δημοτών και σε τελική ανάλυση των ελλήνων πολιτών και στο θέμα της επέκτασης των κερκίδων που αποτελεί ανάγκη αποκλειστικά και μόνο του επαγγελματικού τμήματος βόλεϊ και όχι των λοιπών τμημάτων του ιδίου συλλόγου ή των άλλων ομάδων που χρησιμοποιούν το Κλειστό Γυμναστήριο της Αλεξανδρούπολης, ο κ. Λαμπάκης επισήμανε ότι γίνονται προσπάθειες και με την συμβολή του Δήμου για να λυθεί και αυτό το θέμα. Ωστόσο διευκρίνισε ότι τα χρήματα που απαιτούνται για την συγκεκριμένη κατασκευή δεν θα δοθούν από τα δημόσια ταμεία αλλά από ιδιωτικές προσφορές και χορηγίες.

“Έχω καταντήσει επαίτης για χάρη του Εθνικού. Γυρνάω σαν ζητιάνος και αναζητώ τα απαραίτητα χρήματα”, μας είπε χαρακτηριστικά. Και όταν τον ρωτήσαμε αν είναι δουλειά του δημάρχου αυτό και γιατί δεν το πράτει η διοίκηση του Εθνικού, η απάντηση αφοπλιστική: “Η διοίκηση του Εθνικού δυστυχώς δεν έχει μπορέσει και δεν δείχνει να μπορεί να βρει χορηγίες. Έτσι καταντήσαμε να τρέχω εγώ για τον Εθνικό”.

Τα λόγια αυτά, όπως είναι φυσιολογικό, προκαλούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον ενόψει της συνέντευξης Τύπου της διοίκησης του ΤΑΑ Εθνικός Αλεξανδρούπολης, που έχει προγραμματιστεί για το μεσημέρι της Τετάρτης. Σε αυτήν αναμένεται να παρουσιαστούν οι κινήσεις της διοίκησης της ομάδας ενόψει της νέας σεζόν, τόσο σε επίπεδο αγωνιστικό με τα μεταγραφικά και τις ανανεώσεις που γίνονται, όσο και σε εξωαγωνιστικό με την αναζήτηση χορηγιών για να καλυφθεί το ιδιαίτερα αυξημένο μπάτζετ της σεζόν. Θα έχει ενδιαφέρον η διοίκηση να παρουσιάσει αναλυτικά το έργο που έχει κάνει προς αυτήν την κατεύθυνση και φυσικά να θέσει προ των ευθυνών τους όλους τους επιχειρηματίες της Αλεξανδρούπολης, που διστάζουν να βάλουν το χέρι στην τσέπη για να βοηθήσουν την ομάδα της πόλης τους, ιδίως εκείνων που κερδίζουν αρκετά από την παρουσία του στην Βόλεϊ Λιγκ και πλέον στα μεγάλα σαλόνια της Ευρώπης…