Οι Turkish Airlines απλώνουν δίχτυα σε ομάδες της Θράκης!!!

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Κοντά σε συμφωνία με την «Turkish Airlines», τον εθνικό αερομεταφορέα της γειτονικής χώρας, φέρονται σύμφωνα με πληροφορίες δύο ιστορικές ομάδες της Θράκης. Το ενδιαφέρον είναι ότι σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η κρούση έγινε σε διερευνητικό για την ώρα επίπεδο από παράγοντες των ίδιων των ομάδων, αναζητώντας άμεσα ρευστό για να μπορέσουν να βγάλουν την προσεχή σεζόν.

Βλέποντας ότι οι επιχειρηματίες της περιοχής δεν βοηθούν στον βαθμό που πρέπει, στράφηκαν προς τον τουρκικό αερομεταφορέα, ο οποίος δαπανά αρκετά χρήματα για διαφημίσεις στον αθλητισμό σε παγκόσμιο επίπεδο. Ήδη οι «Turkish Airlines» έχουν υπογράψει μεγάλες συμφωνίες με ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Μπορούσια Ντόρτμουντ. Επίσης, έχουν επενδύσει χρήματα και σε αστέρες του παγκόσμιου αθλητισμού, όπως ο ποδοσφαιριστής Λιονέλ Μέσι, ο μπασκετμπολίστας Κόμπι Μπράιαντ και η τενίστρια Καρολίν Βοσνιάκι.

Πριν δύο χρόνια, η τουρκική αεροπορική εταιρεία αποφάσισε να επενδύσει και στα αθλητικά πράγματα της Ελλάδας, αναλαμβάνοντας την χορηγία της ομάδας μπάσκετ της Καβάλας. Η συμφωνία κατακρίθηκε από πολλούς, ωστόσο προσέφερε σημαντική οικονομική ανάσα στην ομάδα που ανήκει στην περιφέρεια της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, η οποία ωστόσο δεν τα κατάφερε την φετινή περίοδο και αποχαιρέτισε την Basket League, καθώς υποβιβάστηκε στην Α2 Κατηγορία.

Το κενό που δημιουργήθηκε επιχειρούν λοιπόν να καλύψουν οι δύο ομάδες από την Θράκη (διαφορετικών αθλημάτων, αξίζει να σημειωθεί). Οι παράγοντες των συγκεκριμένων ομάδων είδαν και απόειδαν από την μηδαμινή στήριξη τοπικών επιχειρηματιών και είπαν να απευθυνθούν προς… Ανατολάς. Λέγεται ότι την προοπτική καλοβλέπει το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής, που θέλει να επεκτείνει την τουρκική διείσδυση στην περιοχή, ωστόσο δεν επιβεβαιώνεται στην φάση αυτή δική του εμπλοκή στις όποιες διαπραγματεύσεις έχουν γίνει.

Οι «Turkish Airlines» θέτουν πάντως στις επίσημες συζητήσεις τους ως στόχο να επενδύσουν στις περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, από όπου υπάρχουν απευθείας αεροπορικές συνδέσεις με την Κωνσταντινούπολη. Για αυτό και οι προσφορές τους στις ομάδες της Θράκης είναι εξαιρετικά μικρές, τηρουμένων των αναλογιών και του συμβολισμού που θα έχει μια τέτοια κίνηση. Μένει να δούμε, εφόσον φυσικά επιτευχθούν οι συμφωνίες, πόσα χρήματα θα δοθούν, τι αντιδράσεις ενδεχομένως να υπάρξουν από αυτές αλλά και ποια θα είναι η στάση της ελληνικής κυβέρνησης, ειδικά με δεδομένο ότι σε αυτήν μετέχει από την ευαίσθητη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών ένας πολιτικός από την Θράκη…