Σαρώσαν στο τραμπολίνο τα αγόρια και κορίτσια του Ερατώ Ξάνθης

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Με επτά μετάλλια επέστρεψε ο Γ.Σ.Ε.Γ. Ερατώ Ξάνθης από  τους τελικούς αγώνες Τραμπολίνο Συλλόγων και Ατομικού Δ΄ κατηγορίας των περιφερειών Β & Δ (Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας). Πρόκειται για σχετικά νέο ολυμπιακό άθλημα που αποκτά ολοένα και περισσότερους φίλους τα τελευταία χρόνια.

Οι αγώνες διεξήχθησαν στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Πολυγύρου, στην Χαλκιδική. Συμμετείχαν συνολικά 66 αθλητές και αθλήτριες οι οποίοι προκρίθηκαν στους αγώνες που είχαν διεξαχθεί στην Καλαμπάκα στις 6 Απριλίου 2013. Οι αθλητές αγωνίστηκαν σε δύο όργανα, στο μεγάλο Τραμπολίνο και στο Διπλό Μίνι Τραμπολίνο. Σε κάθε αγώνισμα παρουσίασαν ένα υποχρεωτικό και ένα ελεύθερο πρόγραμμα, στο προκριματικό μέρος των τελικών. Οι 8 καλύτεροι αθλητές και αθλήτριες συνέχισαν τον αγώνα με ένα ελεύθερο πρόγραμμα στο δεύτερο μέρος για την κατάκτηση των μεταλλίων.

Ο Γ.Σ.Ε.Γ. Ερατώ Ξάνθης συμμετείχε με 4 αθλητές και 7 αθλήτριες, πηγαίνοντας τα  εξαιρετικά αφήνοντας απόλυτα ικανοποιημένη την προπονήτρια του συλλόγου Λαρίσα Σερτάκοβα. Οι διακρίσεις των αθλητών και αθλητριών έχουν ως εξής:

Στον τελικό του Ομαδικού:

Η ομάδα των Παγκορασίδων Α (ηλικίες 11-12 ετών), που αποτελείται από τις αθλήτριες Καϊλάρη Χριστίνα, Παπαϊωάννου Έφη και Ρούσσου Καρμελίνα, κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο Τραμπολίνο και το χάλκινο μετάλλιο στο Διπλό Μίνι Τραμπολίνο.

Η ομάδα των Παγκορασίδων Β (ηλικίες 8, 9 και 10 ετών), στην οποία συμμετείχαν οι αθλήτριες Παλτατσίδου Ζωή, Πάνου Ελισάβετ, Τσαούσογλου Μπεϊζά και Χριστοφορίδου Ανδριάνα κατέκτησαν το αργυρό μετάλλιο στο Τραμπολίνο και το αργυρό μετάλλιο στο Διπλό Μίνι Τραμπολίνο.

Τα παιδιά που αγωνίστηκαν στο Ατομικό κατάφεραν επίσης να διακριθούν.

Ο Σπανός Γεώργιος (Παμπαίδες Α) κατέκτησε  το χάλκινο μετάλλιο στο Τραμπολίνο και το χάλκινο μετάλλιο στο Διπλό Μίνι Τραμπολίνο.

Ο Φράγκος Χαράλαμπος (Παμπαίδες Α) κατέλαβε την 5η θέση στο Τραμπολίνοολίνο και την 5η στο Διπλό Μίνι Τραμπολίνο.

Ο Κίσσας Γεώργιος (Παμπαίδες Β) κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Διπλό Μίνι Τραμπολίνο και την 11η θέση στο Τραμπολίνο.

Ο Τουμπάν Ρετζέπ (Παμπαίδες Β) κατέλαβε την 5η θέση στο Τραμπολίνο και την 8η θέση στο Διπλό Μίνι Τραμπολίνο.

Η Παπαϊωάννου Έφη (Παγκορασίδες Α) την 6η  θέση στο Τραμπολίνο.

Η Ρούσσου Καρμελίνα (Παγκορασίδες Α) κατέκτησε την 7η θέση στο Τραμπολίνο και την 8η θέση στο Διπλό Μίνι Τραμπολίνο.

Η Παλτατσίδου Ζωή (Παγκορασίδες Β) την 6η θέση στο Διπλό Μίνι Τραμπολίνο.

Η Πάνου Ελισάβετ  (Παγκορασίδες Β) την 9η θέση στο Τραμπολίνο.

Η Τσαούσογλου Μπεϊζά  (Παγκορασίδες Β) την 6η θέση στο Τραμπολίνο.