Ο Ξανθιώτης πίσω από τα τέσσερα παλαιστικά μετάλλια στους Μεσογειακούς

Ανταπόκριση από την Τουρκία: Σωτήρης Σαρμπεζούδης

–  Τέσσερα μετάλλια κέρδισε η ελληνικής αποστολή της πάλης την Τρίτη στους 17ους Μεσογειακούς Αγώνες της Μερσίνης. Ωστόσο, εκεί που ο πολύς κόσμος νομίζει ότι δεν υπάρχει θρακιώτικη εκπροσώπηση στο συγκεκριμένο άθλημα, η αλήθεια είναι διαφορετική.

Στην ελληνική αποστολή συμμετέχει ο ξανθιώτης παράγοντας στο άθλημα της πάλης Φάνης Μπατζακίδης, ο οποίος παράλληλα είναι πρόεδρος της κεντρικής επιτροπής διαιτησίας στην Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Πάλης αλλά και πρόεδρος του ξανθιώτικου συλλόγου Ελληνορωμαϊκής Πάλης «Ολυμπιακή Φλόγα».

Ο Ξανθιώτης πρώην παλαιστής και νυν παράγοντας της ελληνικής πάλης είχε μιλήσει πριν ΄μία εβδομάδα, πριν την αναχώρησή του για την Μερσίνη στο «Εμπρός» της Ξάνθης. Τότε υποστήριζε ότι «έχουμε πολλές ελπίδες για μετάλλια γιατί στην αποστολή βρίσκονται τα “βαριά όπλα” της ελληνικής πάλης» και επιβεβαιώθηκε απόλυτα στην πρόβλεψή του αυτή. Μόνο στους αγώνες της Τρίτης αργυρός μεσογειονίκης αναδείχθηκε ο Ανδρέας Τριανταφυλλίδης, ενώ χάλκινα μετάλλια κατέκτησαν οι Θεοχάρης Καλανίδης, Τιμοφέι Ξενίδης και Χρήστος Νυφαδόπουλος στην ελευθέρα πάλη.

Πάντως, για την απουσία παλαιστών από την Θράκη και ειδικότερα από την Ξάνθη στην ελληνική αποστολή στους Μεσογειακούς Αγώνες, ο κ. Μπατζακίδης απαντά: «Δυστυχώς τέσσερις παλαιστές που είχαν όλες τις προϋποθέσεις για να κληθούν στην αποστολή ήταν τραυματίες όταν έγιναν οι προκριματικοί αγώνες κι έτσι δεν μπορέσαμε να συμπεριλάβουμε κάποιον. Οι Ξανθιώτες Τριανταφυλλίδης, Αναστασιάδης (Μεσογειονίκης 2009), Νταλαράς, Καραπετιάν δεν συμμετείχαν στο “final four” όπου κρίθηκαν οι θέσεις για την ελληνική αποστολή κι έτσι έμειναν εκτός, δυστυχώς γιατί θα μπορούσαν να διεκδικήσουν και αυτοί κάποιο μετάλλιο».