Επιβεβαίωση: Κουμεντάκης – Δαλακούρας στο Beach Volleyleague 2013

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Γιώργος Πανταζίδης

– Λίγες ώρες αφότου το ThrakiSportS αποκάλυψε ότι ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης αποκτά την δική του ομάδα και στο μπους βόλεϊ, ήρθε και η επιβεβαίωση. Πράγματι, έχει πλέον και επίσημα το δικό του δίδυμο και στην άμμο!

 

Οι Κώστας Δαλακούρας και Ραφαήλ Κουμεντάκης θα εκπροσωπήσουν την περιοχή μας στο Beach Volleyleague 2013 που θα γίνει σε δύο φάσεις μέσα στο καλοκαίρι. Εκεί όπου δήλωσαν συμμετοχή, μεγάλα ονόματα του επαγγελματικού βόλεϊ.

Για το προσεχές διήμερο 29-30 Ιουνίου που οι αγώνες θα γίνουν στον πολυχώρο Anima Club στη Σαρωνίδα έχουν προγραμματιστεί τουρνουά επαγγελματιών αθλητών (την Κυριακή 30/6) και τουρνουά ερασιτεχνών (το Σάββατο 29/6) όπου μάλιστα οι νικητές θα πάρουν πρόκριση για το τουρνουά των επαγγελματιών την Κυριακή. Θα γίνουν αγώνες στις κατηγορίες ανδρών, γυναικών και μεικτό.

Η ομάδα, όμως, που ξεχωρίζει με την παρουσία της στο μεικτό είναι δίχως άλλο η δις πρωταθλήτρια Ευρώπης του μπιτς βόλεϊ Βάσω Καραντάσιου και ο σύζυγος της, πρώην αρχηγός της Εθνικής ανδρών και ηγετική μορφή της Παναχαϊκής Νίκος Ρουμελιώτης.

Είναι η πρώτη φορά που η Βάσω Καραντάσιου θα αγωνιστεί σε επίσημο τουρνουά από το 2008 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκινού. Επίσης, ξεχωρίζει η παρουσία των Δαλακούρα, Κουμεντάκη που θα αγωνιστούν ως ομάδα (εκπροσωπώντας ωστόσο επισήμως τους εαυτούς τους και όχι την ομάδα τους ή την πόλη τους, όπως ήταν το αρχικό σχέδιο) αλλά και άλλων σπουδαίων παικτών της Volleyleague.

Μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης 25 Ιουνίου είχαν δηλώσει συμμετοχή οι ομάδες των:

Καραντάσιου / Ρουμελιώτη

Δαλακούρα / Κουμεντάκη

Πανούσου / Δαρίδη

Μένιου Ρουμελιώτη / Βλαχοστάθη

Αναστασιάδη / Μαυροβουνιώτη

Λάππα / Αρβανίτη

Παπαδόπουλου / Ασπιώτης ή Ζήση

Παπαγγελόπουλου / Βλαχάκη

Χαραλαμπίδη / Εφραιμίδη

Αλεξίου / Αναστασίου

Το Beach Volleyleague 2013 θα διεξαχθεί με την οργανωτική ευθύνη της ΕΣΑΠ υπό την αιγίδα της ΕΟΠΕ. To Σάββατο 29 Ιουνίου στον αθλητικό πολυχώρο Anima Club στη Σαρωνίδα θα γίνει τουρνουά ερασιτεχνών αθλητών, ανδρών, γυναικών και μεικτό. Σκοπός είναι να δοθεί η ευκαιρία σε όλους τους λάτρεις του αθλήματος να λάβουν μέρος σε μία διοργάνωση Beach Volley, ενός αθλήματος που συνδυάζει διασκέδαση και άσκηση, δοκιμάζοντας τις δυνάμεις τους.

Σύστημα αγώνων

*όμιλοι ή διπλός αποκλεισμός
*στα 2 νικηφόρα σετ των 15 πόντων

Οι τρεις (3) πρώτες ομάδες στο τουρνουά ανδρών, οι τρεις (3) πρώτες ομάδες στο τουρνουά γυναικών και οι τρεις (3) πρώτες ομάδες στο τουρνουά του μεικτού θα κερδίσουν Wild Card και θα συμμετάσχουν την επόμενη ημέρα 30 Ιουνίου, στην Α΄ φάση του Beach Volleyleague 2013 μαζί με αθλητές της Α1 Ανδρών από όλη την Ελλάδα.