Ενας μήνας πριν η ΑΕ Κομοτηνής πάει στο Παγκόσμιο

Ανταπόκριση από Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

–  Αντίστροφα κυλάει πλέον ο χρόνος για το 12ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βετεράνων, καθώς θα ξεκινήσει στην Θεσσαλονίκη ακριβώς σε ένα μήνα, στις 12 Ιουλίου, με επιβεβαιωμένη πλέον την συμμετοχή της ομάδας της ΑΕ Κομοτηνής στην κατηγορία για ηλικίες 40+. 

Στην κατηγορία αυτή έχουν δηλώσει μέχρι στιγμής συμμετοχή 20 ομάδες, ανάμεσα τους και μία ακόμα μεικτή από την Μακεδονία και την Θράκη. Οι υπόλοιπες είναι η μεικτή Γερμανίας, οι βετεράνοι της Κωνσταντινούπολης, η Μπογκοτά και η Αβάσκ από την Κολομβία, η μεικτή Βραζιλίας, η Μπάρι από την Ιταλία, η Νασιονάλ από το Πουέρτο Ρίκο, η μεικτή Βοϊβοντίνα- Νόβι Σαντ από την Σερβία, η UBVαπό τον Ισημερινό, η μεικτή Κιέβου και η μεικτή Ντονμπάς από την Ουκρανία, η Λάσκο από την Σλοβενία και τρεις μεικτές από την Θεσσαλονίκη.

Οι αγώνες θα γίνουν από τις 12-21 Ιουλίου σε 15 κλειστά γυμναστήρια της συμπρωτεύουσας, ενώ συνολικά υπάρχουν 9 κατηγορίες βετεράνων στους άντρες και 6 στις γυναίκες. Πρόκειται για μία τεράστια διοργάνωση η οποία “πάει” για ρεκόρ συμμετοχών αφού οι συμμετοχές των ομάδων έχουν φθάσει τις 172 (με αυξητική τάση) και κατά το διάστημα των αγώνων η συμπρωτεύουσα υπολογίζεται πως θα συγκεντρώσει περισσότερους από 3.500 αθλητές και συνοδούς ομάδων από τρεις ηπείρους (Ευρώπη, Αμερική και Ασία). 

Το προηγούμενο ρεκόρ συμμετοχών είχε καταγραφεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Νατάλ της Βραζιλίας, το καλοκαίρι του 2011, όταν αγωνίστηκαν 161 ομάδες.

Όπως προαναφέρθηκε, η ομάδα των παλαιμάχων της ΑΕΚομοτηνής θα αγωνιστεί στην Κατηγορία MEN 40+, όπου οι ομάδες είναι ήδη 20. Μάλισταμ δηλώθηκαν και οι παίκτες, όπως μπορείτε να δείτε σε προηγούμενή μας ανάρτηση, με ένα κλικ ΕΔΩ.