Ξεσηκωμός στους Βέλγους

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Γιώργος Πανταζίδης

–  Αρκετός κόσμος βρέθηκε στις εξέδρες του κλειστού της Ορεστιάδας το περασμένο Σάββατο. Ωστόσο, στο Βέλγιο έχει σημάνει πραγματικός ξεσηκωμός για τον στόχο της πρόκρισης στο Πανευρωπαϊκό. Η κινητοποίηση των Βέλγων για τον αγώνα είναι μεγάλη.

Τα περίπου 2.500 εισιτήρια έχουν εξαντληθεί, ενώ θέλουν να συνδυάσουν την εντός έδρας εμφάνιση τους με την πρόκριση στον Α΄όμιλο του Euro-2013 που θα γίνει στην Οντένσε της Δανίας και ήδη περιμένουν η Ιταλία, η Λευκορωσία και η διοργανώτρια Δανία. Επίσης, οι βέλγοι θέλουν να παρουσιάσουν τη νέα καμπάνια προβολής με το όνομα «κόκκινοι δράκοι».

Ο Ντομινίκ Μπάγιενς είπε για τον αγώνα: «Ο αγώνας θα είναι το ίδιο δύσκολος με αυτόν στην Ορεστιάδα. Στον πρώτο αγώνα πιέσαμε πολύ την ελληνική ομάδα. Ελπίζω να κάνουμε το ίδιο και στην έδρα μας αν και περιμένω τον αντίπαλο μας να ρισκάρει πιο πολύ στο σερβίς. Όλοι στο Βέλγιο περιμένουν με αγωνία αυτόν τον αγώνα και δεν θέλουμε να απογοητεύσουμε όσους πιστεύουν σε μας».

Ο αγώνας θα ξεκινήσει το Σάββατο στις 21.30 και θα υπάρχει τηλεοπτική μετάδοση από την ΕΤ1 η οποία έχει στείλει στο Κόρτρικ τον δημοσιογράφο Νίκο Λιώλη. Το γυμναστήριο SCΛάνγκε Μούτε είναι ένα τεράστιο αθλητικό συγκρότημα με πολλές αίθουσες βόλεϊ. Η κεντρική αίθουσα έχει χωρητικότητα 2.500 θέσεις. Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι: Νίκολας Χέκφορντ (Μ.Βρετανία), Γιάνικ Χάλανταϊ (Γαλλία).