Φωτεινάκης και Παναγιωτόπουλος κρίνουν το… break dance του πρώτου τελικού

Ανταπόκριση από Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

–  Ο Παναθηναϊκός έκανε το μπρέικ στον πρώτο τελικό της Α1 κερδίζοντας 51-64 τον Ολυμπιακό μέσα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και το ThrakiSportS απευθύνθηκε στους προπονητές των δύο ομάδων της Θράκης που αγωνίζονται σε εθνικά πρωταθλήματα για να σχολιάσουν για όσα έγιναν στον αγώνα.

Ο Τάκης Φωτεινάκης, κόουτς του ΓΑΣ Κομοτηνή σχολίασε: “Απόλυτα δίκαιη η νίκη του ΠΑΟ στο 1ο κατά σειρά παιχνίδι των δύο ομάδων. Μια νίκη που βασίστηκε στην πολύ σκληρή, διαβασμένη και απόλυτα συγκεντρωμένη άμυνα του ΠΑΟ, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που εμφανίστηκε τραγικά άστοχος και επιπόλαιος στις επιλογές του. Ο ΠΑΟ έλεγξε απόλυτα τον ρυθμό του αγώνα σε χαμηλά επίπεδα (κάτι που τον συμφέρει) και όταν βρήκε την σωστή επιλογή στην περιστροφή της μπάλας ενάντια στην επιθετική αντιμετώπιση των pick&roll του Ολυμπιακού, εκτέλεσε πολλά ελεύθερα μακρινά σουτ με πολύ μεγάλη ευστοχία. Με κακές επιλογές του Ολυμπιακού στην επίθεση, ο ΠΑΟ δεν είχε κανένα πρόβλημα στον έλεγχο των ριμπάουντ και κάπως έτσι ήρθε εντελώς φυσιολογικά η νίκη. Η κακή μέρα αρκετών περιφερειακών παικτών του Ολυμπιακού έκανε ακόμα μεγαλύτερη την αναπάντεχη απουσία του Λο. Τελικά ο ΠΑΟ φάνηκε πιο έτοιμος και πιο διψασμένος στο 1ο ματς. Ευχή οι δύο ομάδες να παίξουν καλύτερο μπάσκετ στα επόμενα παιχνίδια”.

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Παναγιωτόπουλος, προπονητής της Ασπίδας Ξάνθης, τόνισε: “Ο Παναθηναϊκός φανηκε πιο ξεκουραστος και πιο διαβασμενος. Ειχε και περισσοτερο χρονο να προετοιμαστει. Οπως είπα πριν τον αγωνα, φανηκε η απουσια του Λο ,ενω ο Γκουιν επαιζε οσο ηταν μεσα ο Αντιτς. Επισης οι πρασινοι ειχαν τον ελεγχο των ριμπάαουντ. Ο Χάινς ισως εκανε το χειρότερο του παιχνιδι. Ο ΠΑΟ ηξερε ότι έπρεπε να παρει αυτο το παιχνιδι και τα καταφερε. Η αμυνα πανω στον Σπανούλη ήταν ειδικα στο πρωτο ημιχεονο καταπληκτικη. Πηρε το παιχνιδι χωρις να ειναι ιδιαιτερα ευστοχος. Κρισιμο σημειο ήταν στο 41-49 τα τρια χαμενα τριποντα του Ολυμπιακού. Σε κακη μερα βρεθηκε και ο Μπαρτζωκας που ασχοληθηκε πολυ με τους διαιτητες – για μενα αρκετα καλοι-,προσθετοντας και αλλο εκνευρισμο στους ηδη εκνευρισμενους παικτες του. Αρνητικος ηταν ο Σχορτσιανίτης που οταν είναι μεσα, το παιχνιδι του ΠΑΟ ειναι πολυ προβλεψιμο στην επιθεση. Δεν νομιζω ο Ολυμπιακος να παρουσιαστει τοσο κακος στα επομενα παιχνιδια. Επειδη σε δυο μερες δεν αλλαζουν πολλα πραγματα, θα δουλεψουν περισσοτερο στην ψυχολογια- δεν θυμαμαι τον Σπανουλη να κανει 3airball σε αλλο αγωνα- και θα περιμενουν το Λο που μετα την απουσια του Μανταρη ειναι απαραιτητος. Ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο αγωνα θα παει στο ιδιο μοτιβο.Αργες επιθεσεις να ελεγξει το ρυθμο. Κορυφαιος του ΠΑΟ ο Λασμε ενω του ΟΣΦΠ ο Περπερογλου”. 

Μετά το τέλος κάθε τελικού, οι προπονητές του ΓΑΣ Κομοτηνή και της Ασπίδας Ξάνθης, των δύο μοναδικών ομάδων της Θράκης που συμμετέχουν στα εθνικά πρωταθλήματα, σχολιάζουν αποκλειστικά για τους αναγνώστες του ThrakiSportS τους τελικούς της Basket League της περιόδου 2012 – 2013 και προβλέπουν τι θα γίνει στην συνέχεια. Επόμενο ραντεβού των δύο ομάδων το βράδυ της Κυριακής (09/6, 20:00) και αμέσως μετά, η ανάλυση του αγώνα από Τάκη Φωτεινάκη και Δημήτρη Παναγιωτόπουλο στο ThrakiSportS…