Ιστορικός υποβιβασμός: Η ΑΕΚ στη Β’ Εθνική!

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Είναι πλέον οριστικό. Είναι πλέον δεδομένο και με μαθημετική ακρίβεια. Η ΑΕΚ του χρόνου θα αγωνίζεται στην Β’ Εθνική. Λίγες μέρες μετά τα 89α γενέθλιά της, πίνει το πικρό ποτήρι του υποβιβασμού.

Μετά την ήττα της στις καθυστερήσεις του αγώνα του Περιστερίου από τον Ατρόμητο, μένει στους 30 βαθμούς. Ακόμα και αν δεν τιμωρηθεί με τους -3 βαθμούς από τον αγώνα που διεκόπη με τον Πανθρακικό και θα τον οδηγήσουν στους 27, και πάλι θα είναι κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού.

Μόνη της ελπίδα; Να δικαιωθεί στην έφεση. Να μην τιμωρηθεί με μείον βαθμούς. Επιπλέον, να αποφασιστεί συνέχιση των τελευταίων 12 λεπτών από τον αγώνα με τον Πανθρακικό. Και να καταφέρει σε αυτά τα 12 λεπτά να ανατρέψει την κατάσταση, κερδίζοντας την (αδιάφορη πλέον) ομάδα της Κομοτηνής.

Πολλά τα άν. Και απίθανα να συμβούν. Επειτα από 89 χρόνια, η ΑΕΚ δεν θα ανήκει στα μεγάλα σαλόνια. Μεγάλη και ιστορική στιγμή, μαύρη στιγμή, για έναν από τους κορυφαίους αθλητικούς συλλόγους της Ελλάδας με πολλούς και φαναικούς φίλους και στην θράκη…