Ψαλίδισε τις ελπίδες ανόδου της Ορεστιάδας η ΑΕΚ

Αποστολή στην Πάτρα: Γιάννης Βαβαλικούδης

–  Με την πλάτη στον τοίχο θα αναγκαστεί να παίξει μπροστά στο κοινό του στην Ορεστιάδα ο ΑΟΟ μετά την καθαρή ήττα με 3-0 σετ που γνώρισε στο Κλειστό Γυμναστήριο της Αγυιάς στην Πάτρα από την ΑΕΚ. 
Με νίκη αυτή, αντιθέτως, οι κιτρινόμαυροι όχι απλά κάλυψαν την διαφορά από το στραβοπάτημα της πρώτης αγωνιστικής και την εντός έδρας ήττα τους από την Ορεστιάδα, αλλά έγιναν αυτόματα πρώτο φαβορί για την άνοδο, εφόσον φυσικά καταφέρουν να κερδίσουν και στο μεγάλο παιχνίδι της Κυριακής απέναντι στην λαβωμένη Παναχαϊκή (μετά τους τραυματισμούς Ντονά και Μένιου Ρουμελιώτη).
 
Το ενδιαφέρον είναι ότι και στα τρία σετ η Ορεστιάδα ξεκίνησε πιο δυνατά από τους αντιπάλους της. Ωστόσο γρήγορα έχασε το προβάδισμα που πήρε και μοιραία υπέκυψε στην ανωτερότητα των αντιπάλων της, που καθάρισαν το ματς σε σχεδόν εβδομήντα λεπτά.
 
Στο πρώτο σετ η ομάδα του Έβρου έκανε ένα δυνατό ξεκίνημα (1-4), αλλά δεν είχε ανάλογη συνέχεια με την ΑΕΚ να ισοφαρίζει για πρώτη φορά στο 6-6 και από εκεί και πέρα να παίρνει ελαφρύ προβάδισμα (10-8, 12-10), ενώ από το 14-12 ο «Δικέφαλος» έτρεξε ένα σερί 3-0 για να ανοίξει τη διαφορά στο +5 (17-12). Από εκεί και έπειτα οι Εβρίτες κατάφεραν να μειώσουν μέχρι το 23-20, αλλά το 1-0 (25-22) ήταν γεγονός. 
 
Στο δεύτερο σετ, η Ορεστιάδα μπήκε πάλι πιο δυνατά (0-5, 3-7, 4-8), αλλά έδειξε και πάλι να έχει πρόβλημα συγκέντρωσης. Η ΑΕΚ το εκμεταλλεύτηκε, ισοφάρισε σε 12-12 και πήγε προηγούμενη στη συνέχεια έχοντας καλύτερο παίκτη της σε αυτό το διάστημα τον Ηρακλή Παπαδόπουλο. Η ΑΕΚ ανέβασε «στροφές» και πέτυχε το 2-0 (25-16) με συνοπτικές διαδικασίες. 
 
Η Ορεστιάδα ξεκίνησε προηγούμενη με 0-3 και στο τρίτο σετ, αλλά η ΑΕΚ κατάφερε να ισοφαρίσει και πέρασε μπροστά στο 8-7, με την Ορεστιάδα να το ανατρέπει για το 9-10 και επιτέλους να γίνεται ένα σετ ντέρμπι μέχρι το τέλος. Το 20-17 της ΑΕΚ δεν άντεξε για πολύ και με συνεχόμενα μπλοκ, οι τυπικά φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν σε 20-20 με μονό μπλοκ του Προδρομίδη που είχε έρθει από πάγκο. Η ΑΕΚ, όμως, ήταν πιο εύστοχη στο τέλος και με ένα άσο του Καπίρη (με τη βοήθεια του φιλέ), έγραψε το 23-21. Στο 24-23, η Ορεστιάδα σέρβισε με τον Βλασακίδη, ο οποίος έστειλε τη μπάλα άουτ και το παιχνίδι τελείωσε εκεί (25-23). 
 
Διαιτητές:  Παπασταθόπουλος-Μπακλέσης

 

Τα σετ: 25-22 σε 25 λεπτά, 25-16 σε 20 λεπτά, 25-23 σε 25 λεπτά.

ΑΕΚ (Κλαρούδας): Κρέτσης, Αλεξίου, Παπαδόπουλος, Σασάτη, Σαμαντάς, Ρουμελιωτάκης, Κάπελας (λ), Καπίρης, Μιχαλόπουλος. 
ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ (Τσιακμάκης): Γραμματικόπουλος, Κεμανετζής, Αρχοντίδης, Κουλαξίδης, Καψαλιάρης, Βλασακίδης, Κωνσταντινίδης (λ), Καρδαμανίδης Προδρομίδης, Χουσίδης, Νενογλου.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΟΥ THRAKISPORTS “ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ” ΠΟΥ ΚΑΛΥΨΕ ΚΑΙ ΣΕ LIVE STREAMING ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ (ετερον εκάτερον αν κάποια “συνάδελφα” sites την οικειοποιούνται χωρίς την παραμικρή αναφορά στην πηγή, κατά πάγια τακτική τους…).