Πηγαίνει Απρίλιο το Via Egnatia Run στον Έβρο! Ήδη ξεκίνησαν οι εγγραφές για τις συμμετοχές…

 

Στην τελική ευθεία είναι πλέον οι προετοιμασίες και για την φετινή διοργάνωση Via Egnatia Run, που όπως είπαν οι διοργανωτές αποτελεί μία ακόμη “γιορτή του δρομικού κινήματος” που φιλοξενείται στον Έβρο.

Φέτος είναι η τρίτη χρονιά που διοργανώνεται ο αγώνας, όμως υπάρχει μία σημαντική διαφοροποίηση ως προς την ημερομηνία καθώς θα διεξαχθεί στις 29 Απριλίου και όχι Σεπτέμβρη όπως συνήθως. Η ημερομηνία αυτή επιλέχθηκε, όπως εξήγησε ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς ώστε να μην συμπίπτει χρονικά με την άλλη μεγάλη διοργάνωση της Αλεξανδρούπολης, το Run Greece.

 Ο αγώνας Via Egnatia Run αποτελείται από τον βασικό αγώνα που είναι ημιμαραθώνιος (21.097,5 μέτρα) αγώνας δρόμου επί δημοσίας οδού και δύο παράλληλους αγώνες: Λαϊκός αγώνας – Δυναμικό Βάδισμα 5.000 μέτρων και αγώνας για παιδιά & ΑμεΑ 800 μέτρων. Ο αγώνας διεξάγεται περιαστικά της Αλεξανδρούπολης και διασχίζει πέντε οικισμούς της, ενώ κατά το μεγαλύτερο μέρος του διεξάγεται σε ασφαλτοστρωμένο δρόμο. 

Για την ανακοίνωση της ημερομηνίας του αγώνα δόθηκε συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία παρουσιάστηκε και ο ιστότοπος της διοργάνωσης, που είναι το www.viaegnatiarun.gr. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν μέσω του ιστοτόπου να κάνουν τις αιτήσεις συμμετοχής τους με ηλεκτρονικό τρόπο, αλλά αυτές γίνονται και με φυσική παρουσία στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου και το ειδικό γραφείο που λειτουργεί γι’ αυτό το σκοπό. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων σε όλες τις κατηγορίες λήγει την 24η Απριλίου.

Πέρυσι τη διοργάνωση πλαισίωσαν περίπου 200 αθλητές, ενώ ρεκόρ κατέγραψαν οι εθελοντές που ξεπέρασαν τους 300. Στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε, ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς ευχαρίστησε θερμά τους εθελοντές, αλλά και τον ΜΓΣ Εθνικός  Αλεξανδρούπολης που στηρίζει την διοργάνωση, όπως και τον ΣΕΓΑΣ.  Απώτερος στόχος του αγώνα πάντως είναι να αναδείξει την αρχαία Εγνατία οδό που “ένωνε πολιτισμούς” όπως παρατήρησε ο Πέτροβιτς που κάλεσε όλους να αφήσουν έστω και για λίγο τον καναπέ και να συμμετάσχουν “στη γιορτή”.

Το πλήρες πρόγραμμα των αγώνων δεν έχει ακόμη καταρτιστεί όμως σίγουρα θα υπάρχουν και πλούσιες παράλληλες πολιτιστικές δράσεις, όπως συνέβη και στις προηγούμενες δύο διοργανώσεις.