Γ’ Εθνική: Μαθηματικός ο υποβιβασμός της Δόξας Προσκυνητών μετά την ήττα από την ΑΕΔ

 

Μετά την ήττα του περασμένου Σαββάτου από την ΑΕ Διδυμοτείχου και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αποτελέσματα, η Δόξα Προσκυνητών μετά από δύο σεζόν στην Γ’ Εθνική υποβιβάζεται και μαθηματικά στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Θράκης.

Η Δόξα Προσκυνητών μετά και την ολοκλήρωση της 19ης αγωνιστικής, έχει συγκεντρώσει 16 βαθμούς και η πρώτη ομάδα που βρίσκεται πάνω από την γραμμή του υποβιβασμού είναι ο Ορφέας Ξάνθης που ηττήθηκε στο Παραλίμνιο την ίδια ώρα και έτσι έμεινε στους 25 βαθμούς.

Ωστόσο η διαφορά των 9 πόντων είναι μια διαφορά που δεν καλύπτεται. Ακόμα και στο εντελώς θεωρητικό σενάριο που ο Ορφέας Ξάνθης χάνει και τα τρία επόμενα παιχνίδια, το ίδιο κάνουν και οι ΑΕ Διδυμοτείχου και Μέηας Αλέξανδρος Ξηροποτάμου που τον ακολουθούν ενώ η Δόξα Προσκυνητών κάνει τρεις νίκες, στην καλύτερη περίπτωση θα ισοβαθμήσει με τον Ορφέα.

Ωστόσο σε μια τέτοια υποθετική ισοβαθμία, η Δόξα Προσκυνητών πάλι μένει κάτω από τον Ορφέα Ξάνθης αφού υστερεί, έχοντας χάσει με 2-1 και στα δυο μεταξύ των δυο ομάδων παιχνίδια στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος στο γήπεδο του ΑΟΞ και στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου στο γήπεδο της ΕΠΣ Θράκης. Ετσι η Δόξα Προσκυνητών έχει πλέον και μαθηματικά υποβιβαστεί.