Τσάμπιονς Λιγκ: Με 14 πόντους Κουμεντάκη ο ΠΑΟΚ πάλεψε αλλά λύγισε στην Άγκυρα

 

Ο πρωταθλητής Ελλάδος ΠΑΟΚ πάλεψε απέναντι στην ισχυρή Χάλκμπανκ της Τουρκίας, ομάδα την φανέλα της οποίας έχει φορέσει και ο Τζούριτς, ωστόσο δεν κατάφερε να πάρει κάτι καλό στην Άγκυρα.

Ο δικέφαλος ηττήθηκε με 3-1 από την κυπελλούχο Τουρκίας στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του β ομίλου στο Τσάμπιονς Λιγκ και βλέπει το όνειρο της πρόκρισης να απομακρύνεται.

Από τους κορυφαίους της ομάδας της Θεσσαλονίκης, πέρα από τον Σαφράνοβιτς που σημείωσε 16 πόντους, ο Ραφαήλ Κουμεντάκης που πρόσθεσε άλλους 14. Ωστόσο είναι αλήθεια ότι ο Εβρίτης φορτώθηκε με πολλές επιθέσεις χωρίς αντίστοιχα καλά αποτελέσματα (13/32 επ, 1 άσσος, 33% υπ -25% άριστες).  Για λίγο χρησιμοποιήθηκε ως αναπληρωματικό λίμπερο και ο Κωνσταντινίδης.

Ο ΠΑΟΚ δεν ξεκίνησε καλά τον αγώνα. Είχε προβλήματα στην υποδοχή και άφησε την Χάλμπανκ να ξεφύγει στο πρώτο σετ (16-9). Στη συνέχεια πίεσε, μείωσε αλλά κάποια λάθη στο τέλος  έδωσαν το σετ στην Χάλκμπανκ.

Στη συνέχεια οι πρωταθλητές Ελλάδος πίστεψαν στις δυνατότητές τους,  διόρθωσαν την υποδοχή, βρήκαν ρυθμό και εκμεταλλεύτηκαν τα πολλά λάθη των Τούρκων από τη θέση του σερβίς για να προηγηθούν 21-23. Ένα μπλοκ πάνω στον Κουμεντάκη έγραψε το 24-23 δίνοντας το προβάδισμα στην Χάλμπανκ, αλλά νέα αντεπίθεση των Θεσσαλονικέων έδωσε το σετ στον ΠΑΟΚ.

Στο τρίτο σετ το 10-10 έγινε 15-11 με λάθη του ΠΑΟΚ στην επίθεση. Ο δικέφαλος δεν κατάφερε να μαζέψει τη διαφορά, παρά τις προσπάθειες του συγκινητικού Σαφράνοβιτς και βρέθηκε ξανά πίσω στα σετ. Στο 4ο σετ ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε καλύτερα αλλά η Χάλμπανκ κρατήθηκε κοντά, πέρασε μπροστά στο 9-8 και στην συνέχεια το ματς πήγε μέχρι και τους τρεις πόντους διαφορά χωρίς ο ΠΑΟΚ να καταφέρνει να ξαναπάρει προβάδισμα.

Τα σετ: 3-1 (25-21, 24-26, 25-20, 25-22). Για την 3η αγωνιστική του Β’ Ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ ο ΠΑΟΚ θα φιλοξενήσει στις 18 Ιανουαρίου στην Πυλαία την Φριντριχσχάφεν.