ΕΠΣ Έβρου: Οι ομάδες της Β’ Κατηγορίας που δεν δήλωσαν συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα

 

Η προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής στα νέα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Έβρου έληξε και από Δευτέρα θα κάνουν επισήμως ταμείο για να γίνουν οι απαραίτητες επικυρώσεις και να σχηματιστούν οι όμιλοι.

Όπως έχει γράψει το ThrakiSportS μόνο δύο νέα σωματεία εμφανίζονται στον ποδοσφαιρικό χάρτη του νομού, αμφότερα στην Αλεξανδρούπολη: ο ΑΟ Θράκης που αποκτά ανδρικό τμήμα και θα αποτελέσει την ιστορική συνέχεια του Άλεξ που ανέστειλε τη λειτουργία του και η Φουρτούνα.

Πέρα όμως από τον Άλεξ που ήταν αναμφισβήτητα η πιο ηχηρή, υπάρχουν και άλλες αποχωρήσεις. Μόλις το βράδυ της Πέμπτης έγινε γνωστό ότι αποφασίστηκε να μην κατέβει την ερχόμενη σεζόν η Ομόνοια Φυλακίου λόγω έλλειψης ρόστερ. Δυστυχώς όμως δεν είναι ο μόνος σύλλογος που δεν δηλώνει συμμετοχή.

Ο ΑΟ Τυχερού φαίνεται ότι έχει την ίδια τύχη. Επίσης, ανέστειλαν ουσιαστικά την λειτουργία τους και δεν θα λάβουν μέρος στις διοργανώσεις της νέας σεζόν οι τριταθλητές της περσινής σεζόν σε Βόρειο και Κεντρικό Όμιλο ΠΑΕ Πενταλόφου και Ένωση Κυανής Ασβεστάδων.

Μάλιστα, θεωρητικά οι δύο αυτές ομάδες θα είχαν δικαίωμα να ανέβουν στην Α’ Κατηγορία αν το επιθυμούσαν, αλλά τελικά οδηγούνται στο λουκέτο. Από εκεί και πέρα, υπάρχει η πληροφορία ότι και η ιστορική Αναγέννηση Μεταξάδων δεν δηλώνει συμμετοχή τη νέα σεζόν, δημιουργώντας ακόμα μεγαλύτερη φυλλοροή.

Αν επαληθευθούν οι πληροφορίες αυτές, τότε μιλάμε για τουλάχιστον πέντε ομάδες λιγότερες, οι οποίες δεν θα λάβουν μέρος στα πρωταθλήματα της νέας σεζόν ενώ ολοκλήρωσαν κανονικά αυτά της περσινής. Το γεγονός αυτό μειώνει αισθητά τον αριθμό των ομάδων της δύναμης της ΕΠΣ Έβρου.

Σε κάθε περίπτωση πάντως αν κάποιος σπεύσει να δηλωθεί έστω και την τελευταία στιγμή, έστω και μετά την λήξη της προθεσμίας, το πρωί της Δευτέρας, δεν θα του αρνηθούν από την ΕΠΣ Έβρου τη συμμετοχή, αλλά οι πιθανότητες για κάτι τέτοιο είναι λίγες…