Με συμμετοχή 750 ατόμων το Via Egnatia Run του Έβρου! Οι νικητές σε ημιμαραθώνιο και λαϊκό αγώνα δρόμου…

 

Από επιτυχία στέφθηκε η διοργάνωση των αγώνων δρόμου που έγιναν στο πλαίσιο του Via Egnatia Run που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Συνολικά περίπου 750 άτομα έλαβαν μέρος στους αγώνες. 

Διεξήχθησαν το απόγευμα του Σαββάτου τρεις διαδρομές. Στον ημιμαραθώνιο που ξεκίνησε από τα Λουτρά Τραϊανούπολης με τερματισμό στο Νομαρχείο, στην παραλιακή της Αλεξανδρούπολης, πρώτος τερμάτισε ο σουφλιπώτης πρωταθλητής Μπάμπης Βούλκος με χρόνο 1:20:26, και ακολούθησαν οι Φώτης Μουρατίδης και Κωνσταντίνος Δεληγιώργης. Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Μιλένα Βέλκοβα και ακολούθησαν οι Δήμητρα Ζλάτκου και Ευαγγελία Βακιπούλου. Συνολικά συμμετείχαν περίπου 400 άτομα.

Ο λαϊκός αγώνας-«δυναμικού βαδίσματος» 3.500 μέτρων που είχε συμμετοχή 250 περίπου ατόμων ξεκίνησε από τον πλατανότοπο Μαΐστρου, τερμάτισε επίσης στο Νομαρχείο και είχε νικητή τον Τόλη Γκάτζιο με δεύτερο τον Γιώργο Μουσιούρη  και τρίτο τον Νίκο Γιοφτσίδη. Από τις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Φωτεινή Σκαρλάτου και ακολούθησαν οι Ουρανία Στάθη και Αγγελική Παπαπαναγιώτου. Επίσης διεξήχθησαν και τα 800 μέτρα για παιδιά και άτομα με αναπηρία στην διαδρομή από την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου στο Νομαρχείο και συμμετοχή περίπου 100 παιδιών.

Στη σημασία του αγώνα και της διοργάνωσης Via Egnatia Run για ανάδειξη της αρχαίας Εγνατίας, του δρομικού κινήματος αλλά και της ίδιας της περιοχής μας από τουριστικής πλευράς αναφέρθηκε σε δήλωσή του, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Πέτροβιτς που εικονίζεται στο κέντρο στην αναμνηστική φωτογραφία του alexpoli.gr. Μετά το τέλος των αγώνων ακολούθησε η απονομή των μεταλλίων, χορευτική παράσταση αλλά και συναυλία, ενώ τα πολιτιστικά δρώμενα θα συνεχιστούν και την Κυριακή.