ΕΠΣ Θράκης: Μπέρδεμα με το παράβολο της συμμετοχής των ομάδων στο Κύπελλο

 

Ένα μικρό μπέρδεμα έχει προκύψει σχετικά με το παράβολο που όφειλαν να καταθέσουν οι ομάδες της ΕΠΣ Θράκης για την συμμετοχή τους στην διοργάνωση του Κυπέλλου, για την οποία ήδη έχει γίνει η κλήρωση με τους αγώνες να διεξάγονται σε δύο εβδομάδες.

Όπως μπορείτε να δείτε και εσείς στην σχετική αίτηση, αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο ότι «αποδεχόμαστε ανεπιφύλακτα όλους τους όρους της προκήρυξής του και καταθέτουμε στο ταμείο σας το ποσό των τριάντα  (20€) ΕΥΡΩ   σαν δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες».

Με άλλα λόγια στην παρένθεση αναγράφεται ότι το ποσό είναι είκοσι ευρώ ενώ εκτός αυτής και ολογράφως αναφέρεται ότι είναι… 30 ευρώ. Στο επάνω δεξιά μέρος του εγγράφου δε, όπου κόβεται και το σχετικό γραμμάτιο, πάλι αναφέρεται με αριθμούς ότι το ποσό είναι 20 και όχι 30 ευρώ.

Νομικά σε αντίστοιχες περιπτώσεις υπερισχύσει συνήθως αυτό που αναγράφεται ολογράφως και όχι αυτό που αναγράφεται σε αριθμούς και εντός παρένθεσης, όταν υπάρχει τέτοιου είδους σύγκρουση.

Στην προκειμένη περίπτωση ωστόσο είναι μάλλον προφανές ότι το τριάντα ξέμεινε από παλιότερες δηλώσεις συμμετοχής και το ορθό ήταν 20 ευρώ, μετά τη μείωση που αποφάσισε το ΔΣ της ΕΠΣ Θράκης, όπως άλλωστε και τα γραμμάτια είσπραξης που κόπηκαν τελικά στις ομάδες της ΕΠΣ Θράκης.