ΕΠΣ Ξάνθης: Όσα έγιναν στο ματς που έκρινε την παραμονή ανάμεσα σε Βιστωνίδα και ΑΕ Ξάνθης

 

Στα νίκες επέστρεψε η πρωτοπόρος των πλεϊ άουτ και 6η συνολικά του πρωταθλήματος, ομάδα της Βιστωνίδα, αφού μετά την ισοπαλία με τον Κύρνο, πλέον υποδέχθηκε στην έδρα της την ΑΕ Ξάνθης και έδειξε χαρακτήρα επικρατώντας με 2-0, ενώ από την άλλη η ΑΕ Ξάνθης, έμεινε για άλλο ένα παιχνίδι χωρίς νίκη και υποβιβάσθηκε στην Α2 Κατηγορία.

Ο ΑΟ Βιστωνίδας μπήκε πολύ καλά στο παιχνίδι και πέτυχε το λεγόμενο «γκολ από τα αποδυτήρια», μπαίνοντας σε θέση οδηγού από το 5ο, μόλις, λεπτό της αναμέτρησης, σκορ που διατήρησε σχετικά εύκολα μέχρι και την ανάπαυλα. Στην επανάληψη πέτυχε και το 2-0, σκορ το οποίο έδωσε και την ασφάλεια και τη σιγουριά στους γηπεδούχους πως κατά ένα μεγάλο βαθμό κλείδωσαν τη νίκη. Από εκεί και πέρα οι ομάδες έδειξαν να αποδέχονται το σκορ και δεν έγιναν νέες φάσεις.

Συγκεκριμένα στο 5′ ο Καμπουρίδης βρήκε την ευκαιρία να πιάσει ένα δυνατό σουτ, με το οποίο νίκησε και τον Κίρτζαλη Εράι για να ανοίξει το σκορ και να βάλει την Βιστωνίδα σε θέση οδηγού από την έναρξη του αγώνα ουσιαστικά. Ο ίδιος απείλησε άλλες δύο φορές στη συνέχεια, στο 15′ με ένα σουτ που έφυγε για λίγο άουτ, αλλά και στο 20′  όταν μετά από δική του ατομική ενέργεια, βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, αλλά σε καμία από τις δύο περιπτώσεις δεν κατάφερε να νικήσει τον αντίπαλο κίπερ για δεύτερη φορά στο παιχνίδι. Κάπως έτσι η ΑΕ Ξάνθης βρήκε την ευκαιρία να κάνει και τη μοναδική της ευκαιρία στον αγώνα, με το σουτ του Μουσά, αλλά δεν κατάφερε να ισοφαρίσει και οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 1-0.

Στην επανάληψη η Βιστωνίδα μπήκε αποφασισμένη να κλειδώσει τη νίκη και στο 52′ ο Καμπουρίδης από σκόρερ μετατράπηκε σε ασίστμαν, «σερβίροντας» στον Τουρατζίδη, ο οποίος με ένα ωραίο δυνατό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 2-0. Από εκεί και πέρα οι δυο ομάδες έδειξαν να αποδέχονται το σκορ και το αποτέλεσμα, με την Βιστωνίδα βέβαια να κάνει ακόμα μια τελική στο 70′ με το σουτ του Τσεπνόγλου, αλλά να μην αλλάζει κάτι στο σκορ.

ΑΟ ΒΙΣΤΩΝΙΔΑΣ: Λαπαδώνης Θ., Καραμανάβης, Κοσμίδης, Μπάρμπας, Χράλογλου Ρ., Κυράπογλου, Τσεπνόγλου, Ταΐρης (71′ Αμπατζής), Καμπουρίδης (55′ Λιαπάκης), Τουρατζίδης, Σιράκ Ν. (75′ Ξενιτίδης)

ΑΕ ΞΑΝΘΗΣ: Κίρτζαλη Εράι, Οτουσμπίρ, Μολλά Ισεϊν, Χασάν Σεϊχάν, Καρά Οσμάν (57′ Χατζή Χουσεΐν), Μουμίν Ν., Μουσταφάογλου Σ., Μουαρέμογλου Γ. (46′ Μεμέτογλου Ε.), Σιάνκο Μπιλιέντ, Τοπάλ Αμέτ Σιακήρ (59′ Κίρατζη Μ.), Μουσά Ε., Οσμάνογλου Χ.