Γ’ Εθνική: Να «καθαρίσουν» την παραμονή θέλουν ο Ορέστης και Άβατο, με την Δόξα Δράμας να ψάχνει νέα παράταση ζωής! (16:00, LIVE ThrakiSportS)

Με την 31η αγωνιστική συνεχίζεται ο 1ος όμιλος της Γ’ Εθνικής με πολλές σημαντικές αναμετρήσεις, με την μάχη της παραμονής να «φουντώνει» 4 στροφές πριν το φινάλε, και ίσως να ξεκαθαρίσουν πολλά και από αυτή την αγωνιστική.

Η αυλαία της αγωνιστικής άνοιξε από την Βέροια εκεί όπου η Καβάλα επικράτησε με 0-1 αποτέ΄λεσμα που έριξε οριστικά τους Ημαθιώτες στο τοπικό εκτός εαν πάρουν κάποιο άλλο ΑΦΜ όπως εκαναν στο παρελθόν με αυτό της Ελπίδας Σκουταρεως Σερρών το 2018!

Το ματς της αγωνιστικής θα γίνει στην Φελώνη της Ξάνθης εκεί όπου ο Αρης Αβάτου (48 βαθμοί) θα φιλοξενήσει την Δόξα Δράμας (38 βαθμοί) σε έναν τελικό για τους Δραμινούς. Ο Αρης Αβάτου μετά την νίκη του στην Μηχανιώνα δεν υποβιβάζεται απ’ ευθείας αφού η Δόξα είναι 12η και στο -10 με 3 ακόμα παιχνίδια, ωστόσο έχοντας διαφορά 8 βαθμούς από την Ευκαρπία και δύσκολα παιχνίδια πλην των Δραμινών με Νέστος Χρυσούπολης (εκτός), ΑΟ Καβάλα (εντός), και την Βέροια (εκτός) θέλει 3-4 βαθμούς ώστε να αποφύγει μαθηματικά και την 11η θέση και το μπαράζ. Από την άλλη η Δόξα που θα έχει μεγάλη συμπαράσταση από τους φίλους του εαν δεν πάρει το τρίποντο χάθηκε αφού είναι δύσκολο να πιάσει ακόμα και την 11η θέση που έχει τώρα η Ευκαρπία, αφού με το 3/3 με Αβατο, Επανομή και Βαρβάρα οι 47 βαθμοί δεν θα της είναι αρκετοί…

Σημαντικό ματς γίνεται στην Ημαθία όπου στο Διαβατό ο ουραγός Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας (14 βαθμοί) θα υποδεχθεί την Ευκαρπία (40 βαθμοί) σε ένα ματς με μονόπλευρο ενδιαφέρον μόνο για τους φιλοξενούμενους. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης νιώθει την καυτή ανάσα της Δόξας Δράμας και μόνο το τρίποντο θα την κάνει να κρατήσει την διαφορά ασφαλειας από τους Δραμινούς αφού ακολουθεί δύσκολο πρόγραμμα με Χανιώτη, Ορεστιάδα και Κρηστωνη.

Ο Πανθρακικός (64 βαθμοί) θα ταξιδέψει στην όμορφη Επανομή και στην καλοκαιρινή Θεσσαλονίκη σε μια αναμέτρηση χωρίς ενδιαφέρον αφού οι δυο ομάδες δεν έχουν στόχους, και την γηπεδούχο Αναγέννηση (20 βαθμοί) να ψάχνει την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα. Ο Γιώργος Μαραντάς στα επόμενα τέσσερα ματς δεν θα έχει τον Μπρούνο Χαλκιαδάκη που αποχώρησε για ομάδα της Βραζιλίας, με τον Ξανθιώτη προπονητή αν και δεν το συνηθίζει να σκέφτεται να χρησιμοποιήσει αρκετά νεά παιδιά που δεν πήραν χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

Στην Ορεστιάδα, ο Ορεστης (50 βαθμοί) υποδέχεται τον υποβιβασμένο Αρη Πετεινού (20 βαθμοί) και θέλει το τρίποντο ώστε να σωθεί και μαθηματικά από αυτην την αγωνιστική. Η ομάδα του Νίκου Ουσταμπασίδη φορμαρίστηκε στην κατάλληλη στιγμή και μετρά θετικά αποτελέσματα με τελευταίο το διπλο στις καθυστερήσεις κόντρα στον Αετό Βαρβαρας. Από την άλλη ο Ανέστης Νεοφυτίδης σκέφτεται να χρησιμοποιήσει και πάλι αρκετά από τα παιδιά της ακαδημίας που έχουν αφήσει πολλές υποσχέσεις για το μέλλον του Άρη.

Από τα υπόλοιπα ματς ξεχωρίζει το ματς της Χανιώτης με το Παραλίμνιο ενα ματς που ενδιαφέρει τους Σερράιους, ενώ έχουμε ακόμα Θερμαϊκός Θέρμης – Νέστος Χρυσούπολης και ΠΑΟΚ Κρηστώνης – Αετός Βαρβάρας. Ευκολο τρίποντο θα πάρει η Μηχανιώνα από τον Κεραυνό Αγγελοχωριου με 0-3 α.α.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (31η, 14/4, 16:00)
Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας Ημαθίας – Νίκη Ευκαρπίας
ΑΟ Χανιώτης – Απόλλων Παραλιμνίου
Θερμαϊκός Θέρμης – Νέστος Χρυσούπολης
Ορέστης Ορεστιάδας – Άρης Πετεινού
Άρης Αβάτου – Δόξα Δράμας
ΠΑΟΚ Κρηστώνης – Αετός Βαρβάρας
Αναγέννηση Επανομής – Πανθρακικός
Κεραυνός Αγγελοχωρίου – Ποσειδών Ν. Μηχανιώνας 0-3 α.α.