Γ’ Εθνική: Έριξε «βόμβα» στην Ορεστιάδα ο Πετεινός και έβαλε σε μπελάδες τον Ορέστη για την παραμονή εν όψει και του τελικού Κυπέλλου

Σε μπελάδες έβαλε τον Ορεστη ο Άρης Πετεινού μετά το τελικό 1-2 στην Ορεστιάδα με τους Εβρίτες αντί να πανηγυρίζουν την μαθηματική παραμονή τους, αυτοί υποτίμησαν τους Ξανθιώτες έχοντας το μυαλό και στον τελικό του κυπέλλου την Τεταρτη και πλέον ψάχνουν 2-3 βαθμούς με δύσκολους αντιπάλους 3 αγωνιστικές πριν το φινάλε.

Ο αγώνας ήταν μέτριος στο ξεκίνημα του με τον Ορεστη να έχει ανούσια κατοχή και να απειλεί για πρώτη φορά στο 25′ με σουτ του Λογαρά με την μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ. Στο 31′ στην μοναδική ευκαιρία του Πετεινού σε όλο το ημίχρονο ευτύχησε να προηγηθεί με σουτ μέσα από την περιοχή με τον Τσαγαλά. Το ματς δεν πήγε καλά για τον Ορεστη και στο 40′ ο Ανδρεάδης γίνεται αναγκαστική αλλαγή και να είναι αμφίβολος για τον τελικό με ντον Εθνικό, με τον Οτέμπερη να περνάει στη θέση του. Στο 43′ ο Κούρτογλου μετά από ατομική ενέργεια σούταρε με την μπάλα να καταλήγει λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι με το 0-1 να είναι σκορ ημιχρόνου.

Στο β’ μερος ο Ορεστης μπήκε δυνατά και στο 47′ ο Οτέμπερης επιχείρησε ένα άουτ έξω από την μεγάλη περιοχή με τον Κοτσακη να μπλοκάρει την μπαλα. Ο Πετεινός παρά τις αλλαγές δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα, για να φτάσουμε στο 72′ όταν σε φάουλ του Οτέμπερη ο Λογαράς με κεφαλιά έδωσε στον Σταματόπουλο, ο οποίος με προβολή έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το δοκάρι. Τρία λεπτά αργότερα στο 75′ ο Λογαράς βρήκε με ωραία σέντρα τον Σταματόπουλο ο οποίος έστειλε την μπάλα στο δοκάρι μετά από κεφαλιά χάνοντας την μεγαλύτερη ευκαιρία των Εβριτών. Στο 79′ ο Πεταλωτής δοκίμασε να σκοράρει με μακρινό σουτ αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ. Εκεί που Ορεστης πίεζε κόντρα στη ροή του αγώνα σε μια αντεπίθεση στο 89′ ο Τυριάκης έκανε το τελικό 0-2 μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς.

Με το αποτέλεσμα αυτό και την τρίτη εντός έδρας ήττα του και αυτή το 2024, ο Ορεστης έπεσε στην έκτη θέση μένοντας στο 50 βαθμούς έχασε ένα αήττητο πέντε αγώνων και στα επόμενα τρια ματς θέλει τουλάχιστον την ισοπαλία με την Ευκαρπία στην Ορεστιάδα για να αποφύγει την 11η θέση και τα μπαράζ. Επόμενο ματς μετά τον τελικό στο Σουφλί την Τεταρτη με τον Εθνικό Αλεξανδρουπολης, το Σάββατο με το Παραλίμνιο στις Σέρρες σε ένα σημαντικό ματς και για τους δυο. Από την άλλη ο Αρης με την 3η εκτός έδρας νίκη του έφτασε στους 23 βαθμούς στην 14η θέση και την επόμενη αγωνιστική φιλοξενεί την Κρηστωνη.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Δροσίνης, με βοηθούς τους Γκιόση και Σοφτά όλοι τους από την ΕΠΣ Θράκης.

ΟΡΕΣΤΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ (Ουσταμπασίδης): Nαθαναηλίδης, Ντοριάν, Λογαράς, Πεταλωτής, Τσιεγγελίδης, Κούρτογλου (46’ Σπυρόπουλος), Ανδρεάδης (40’ λ.τρ. Οτέμπερης), Πασχαλίδης, Σταματόπουλος, Τηλέγραφος (57’ Αντωνόπουλος), Γκιντίδης.

ΑΡΗΣ ΠΕΤΕΙΝΟΥ (Νεοφυτίδης): Κοτσάκης, Ασλανίδης, Δασκάλακης, Παπαδόπουλος, Σαρηγιαννίδης, Παυλίδης, Αλή Ερτορουλ, Τσέκος, Τσαγαλάς, Τυριάκης, Σιδηρόπουλος. Επαιξαν και οι Κερεμιτσής, Στριγκώνης, Ισμέτογλου και Γιαννακός.