Β’ Εθνική: Πλήρωσε τις χαμένες βολές και την αστοχία στο φινάλε και έμεινε εκτός ημιτελικών ο ΓΑΣ Κομοτηνή από την πιο έμπειρη Γέφυρα

Την ήττα με σκορ 55-65 γνώρισε ο ΓΑΣ Κομοτηνή από τη Γέφυρα στο Κλειστό του 2ου ΓΕΛ, μένοντας εκτός συνέχειας πλέι οφ με 2-1 στη σειρά.

Ο ΓΑΣ Κομοτηνή ξεκίνησε δυναμικά την αναμέτρηση και πήρε προβάδισμα μέχρι και εννέα πόντων στην 1η περίοδο αλλά και τις αρχές της 2ης (22-13).

Λίγο οι χαμένες βολές του ΓΑΣ (1/8 στην 2η περίοδο) και λίγο τα τρίποντα που πέτυχαν οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν τη διαφορά, με τη Γέφυρα μάλιστα να προσπερνάει για πρώτη φορά στην αναμέτρηση στο 18ο λεπτό με γκολ-φάουλ του Κελεσίδη (30-32). Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο 31-38 υπέρ των φιλοξενούμενων.

Ήταν δεδομένο ότι ο ΓΑΣ θα έχει απάντηση και με ώθηση από την άμυνα κατάφερε να επιστρέψει στο σκορ εκμεταλλευόμενος και την απουσία του πολύπειρου Χρυσόπουλου που με επιθετικό φάουλ και τεχνική ποινή έφτασε τα 4 προσωπικά και κάθισε για αρκετή ώρα στον πάγκο. Ωστόσο ο τραυματισμός του Αβδάλα πάγωσε για λίγο το Κλειστό που γέμισε για ακόμα μια αναμέτρηση και βοήθησε στην προσπάθεια των παικτών του Νεοκλή Λεμονίδη.

Η 3η περίοδος ολοκληρώθηκε στο 49-50 ενώ ο ΓΑΣ ισοφάρισε σε 50-50 πριν την έναρξη της 4ης περιόδου λόγω νέας τεχνικής ποινής στον πάγκο της Γέφυρας.

Οι άμυνες κυριαρχούσαν και τα καλάθια στην τελευταία και πιο κρίσιμη περίοδο έμπαιναν με το σταγονόμετρο. Η ομάδα της Γέφυρας λίγο πριν το τέλος της αναμέτρησης πήρε προβάδισμα τριών πόντων (55-58), με τον ΓΑΣ να χάνει αλλεπάλληλες ευκαιρίες για ισοφάριση με σουτ έξω από την γραμμή των 6,75.

Σε μια από τις τελευταίες στιγμές της αναμέτρησης ο Σιγκούνας ζήτησε φάουλ στο ποστ το οποίο δεν πήρε και στην συνέχεια έκανε φάουλ δίνοντας στη Γέφυρα δύο ελεύθερες βολές. Ο πολύπειρος παίκτης του ΓΑΣ εκνευρίστηκε και με δύο συνεχόμενες τεχνικές ποινές αποβλήθηκε από την αναμέτρηση. Λίγα δευτερόλεπτα μετά και με τον νικητή να έχει κριθεί λόγω των συνεχόμενων βολών αποβλήθηκε με δύο τεχνικές ποινές και ο προπονητής Νεοκλής Λεμονίδης.

Η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε στο 55-65 και στο φινάλε επικράτησε ένταση, που έως ένα σημείο δικαιολογείται λόγω της κρισιμότητας του αγώνα και της υπερέντασης των αθλητών και των αξιοματούχων των δύο ομάδων.

Η Γέφυρα έφυγε από την Κομοτηνή με τη νίκη και την ολική ανατροπή στη σειρά και θα αντιμετωπίσει τον Φίλιππο Βέροιας στα ημιτελικά των πλέι οφ έχοντας μειονέκτημα έδρας.

Διαιτητές: Ευφραιμίδης-Παπαγεωργίου-Πράττος

Δεκάλεπτα: 20-13, 31-38, 49-50, 55-65

ΓΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ (Λεμονίδης): Σιγκούνας 10(1), Αρχιμανδρίτης 8(2), Περρής 9, Αβδάλας 6, Δρέλλας 9(1), Φιλοξενίδης 3, Ζώτος, Κάλτσος, Χωματάς, Κάφφκε 2, Χριστοδούλου 8.     

ΓΕΦΥΡΑ (Δαδάλας): Χρυσόπουλος 11(1), Καλαϊτζίδης, Φόρογλου 14(2), Σιώπης 16(2), Μαλανδρής 5(1), Κελεσίδης 15, Παππάς 4, Βακουφτσής.