Β’ Εθνική: Πανηγυρική πρόκριση στα ημιτελικά και τώρα ΧΑΝΘ για τον Λεύκιππο Ξάνθης!

Την πρόκριση στα ημιτελικά των πλέι οφ πανηγύρισε ο Λεύκιππος Ξάνθης καθώς επικράτησε με σκορ 72-59 της ΔΕΚΑ στο Αμοιρίδειο κάνοντας το 2-1 στη σειρά.

Η ομάδα του κόουτς Ζαφειρούδη προκρίθηκε στην δεύτερη φάση των πλέι οφ, εκεί που θα αντιμετωπίσει την πρωτοπόρο της κανονικής διάρκειας ΧΑΝΘ έχοντας μειονέκτημα έδρας αλλά με μεγάλη αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία για την υπέρβαση.

Ως αναφορά την αναμέτρηση, το παιχνίδι ήταν ντέρμπι στο πρώτο ημίχρονο με τον Λεύκιππο να προηγείται με μονοψήφιες διαφορές και το ημίχρονο να ολοκληρώνεται στην ελάχιστη τιμή της διαφοράς (38-37).

Σταδιακά στο δεύτερο μέρος οι Ξανθιώτες ανέβασαν την πίεση στην άμυνα και με επί μέρους 21-15 στην 3η περίδο πήραν ένα σημαντικό προβάδισμα της τάξης των 7 πόντων πριν την έναρξη της τελευταίας και πιο κρίσιμης περιόδου (59-52).

Οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν ουσιαστικά να επιστρέψουν ποτέ στην αναμέτρηση μένοντας και από δυνάμεις, καθώς σημείωσαν μόλις 7 πόντους στην 4η περίοδο, με τους Ξανθιώτες να ελέγχουν τη ροή του αγώνα και να πανηγυρίζουν στο φινάλε μια σπουδαία πρόκριση στα ημιτελικά του θεσμού κόντρα στην πολύ ισχυρή Ακαδημία του Νίκου Χατζηβρέττα που είχε και σημαντικές απουσίες.

Κορυφαίος σκόρερ του Λεύκιππου ο Καλαμπάκας με 21 πόντους και 4 τρίποντα, ενώ 23 είχε ο Πετανίδης με 2 τρίποντα είχε ο Πετανίδης για τη ΔΕΚΑ.

Πλέον ο Λεύκιππος Ξάνθης σηκώνει μανίκια και πιάνει δουλειά ενόψει των αναμετρήσεων με τη ΧΑΝΘ.

Διαιτητές: Ξενικάκης-Ντούρας-Νέδογλου

Δεκάλεπτα: 26-21, 38-37, 59-52, 72-59

ΛEYKΙΠΠΟΣ ΞΑΝΘΗΣ (Ζαφειρούδης): Καλαμπάκας 21(4), Κατσαμούρης 6(2), Παλλάκης 7, Μητρόπουλος 11(2), Μακαρατζής 15(4), Γιάκουλας 1, Χριστοφορίδης 2, Μπουτσακτσή 9.

ΔΕΚΑ (Νικολαϊδης-Σιβένας): Πετανίδης 23(2), Τσιροπούλης 9(2), Κιόσια 9, Λουλούδης 6, Μακαρατζής 6, Πασχαλίδης, Πούντος, Βογιατζής 2, Σεκερτζής 4.