40 χρόνια λειτουργίας του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής: Το 1984 υποδέχθηκε τους πρώτους φοιτητές του! Οι επετειακές εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί στην Κομοτηνή

Δημιουργήθηκε και λειτούργησε με στόχο την ανάπτυξη, προώθηση, διάδοση και εφαρμογή γνώσεων σχετικών με την άθληση, τον αγωνιστικό αθλητισμό, τη φυσική δραστηριότητα και την υγεία. Υποδέχθηκε τους πρώτους φοιτητές του το μακρινό 1984 και από τότε μέχρι σήμερα ο ακαδημαϊκός του ρόλος εξελίχθηκε σε μία πολύπλευρη οντότητα  με επιμέρους πτυχές, οι οποίες συνδέονται και με την τοπική κοινωνία.

Το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΔΠΘ αποτελεί ένα ζωντανό κύτταρο, που ζει, κινείται και αναπτύσσεται στην ακριτική περιοχή της Θράκης για σαράντα χρόνια. Στο εκπαιδευτικό περιβάλλον του Τμήματος ευδοκιμούν αλληλεπιδράσεις μεταξύ της μαθησιακής διαδικασίας, της έρευνας, και της παροχής ερεθισμάτων και προκλήσεων, όπου οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν δεξιότητες ηγετικής δράσης, επικοινωνίας και ομαδικότητας.

Μέσα από το πρόγραμμα σπουδών επίσης το Τμήμα στοχεύει στη δημιουργία αποφοίτων ικανών να ανταποκριθούν με επαγγελματική ωριμότητα στις ανάγκες της αγοράς εργασίας όπως αυτή διαμορφώνεται στον Ελλαδικό χώρο. Επιμέρους σκοπό αποτελεί η προώθηση ενός δραστήριου τρόπου ζωής όπου υιοθετούνται συνθήκες και συνήθειες υγιούς διαβίωσης καθώς ο φοιτητής έχει την ευκαιρία να αναπτύξει τις δικές του φυσικές ικανότητες και αθλητικές δεξιότητες.

Σαράντα χρόνια λειτουργίας γιορτάζει φέτος το ΤΕΦΑΑ ΔΠΘ με μία σειρά επιστημονικών, ακαδημαϊκών, αθλητικών κοινωνικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, που θα αναπτυχθούν το επόμενο χρονικό διάστημα σε συνεργασία με κοινωνικούς, αθλητικούς και πολιτιστικούς φορείς της πόλης της Κομοτηνής και της ευρύτερης περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπως έκανε γνωστό ο καθηγητής ΤΕΦΑΑ Βαγγέλης Αλμπανίδης.

Η αρχή γίνεται την προσεχή Κυριακή 7 Απριλίου με τον αγώνα δρόμου «DUTh Campus Run (DCR) 2024 7.000 μ. και 14.000 μ.». Πρόκειται για μία διοργάνωση της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ. και της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, με την υποστήριξη του ΔΠΘ και του ΤΕΦΑΑ-ΔΠΘ. Ο αγώνας θα διεξαχθεί μέσα στην πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής και η ώρα έναρξης είναι 10.30 το πρωί.

Ακολουθεί διημερίδα με τίτλο «Ασκήσαι; Ασκήσου σωστά με το ΤΕΦΑΑ» που θα διεξαχθεί στην Τσανάκλειο Σχολή στην Κομοτηνή στις 17 και 18 Απριλίου από τις 5.00 το απόγευμα έως τις 8.30 το βράδυ.