Γ’ Εθνική: Να «καθαρίσουν» την παραμονή θέλουν ο Ορέστης και Άβατο και τον τίτλο η Καβάλα (15:00, LIVE ThrakiSportS)

Με την 29η αγωνιστική συνεχίζεται ο 1ος όμιλος της Γ’ Εθνικής με πολλές σημαντικές αναμετρήσεις, με την μάχη της παραμονής να «φουντώνει» 6 στροφές πριν το φινάλε, με πολλά τοπικά ντερμπι, ένα μεγάλο Καβαλιώτικο, ένα θρακιώτικο, ένα της Θεσσαλονίκης και ένα της Χαλκιδικής.

Στην Καβάλα θα αναμετρηθούν οι δυο πρωτοπόροι, με τον πρωτοπόρο ΑΟΚ (82 βαθμοί) να φιλοξενεί τον δέυτερο Νέστο Χρυσούπολης (73 βαθμοί) θέλοντας να «τελειωσει» μαθηματικά το πρωτάθλημα 5 αγωνιστικές πριν το φινάλε. Οι δυο ομάδες είναι αήττητες για 4 μηνες, η Καβαλα μετρά 15 σερί νίκες και ο Νέστος 14 νίκες και 2 ισοπαλίες όπου ανεξάρτητα του αποτελέσματος δεν θα αλλάξει η κατάταξη των δυο ομάδων από την Καβάλα που εντυπωσίασαν στο πρωτάθλημα.

Στην γειτονική Ξάνθη και συγκεκριμένα στην Φελώνη ο Αρης Αβατου (45 βαθμοί) θα φιλοξενήσει τον τρίτο και αδιάφορο Πανθρακικό (61 βαθμοί). Οι Ξανθιωτες μετά το εντυπωσιακό σερί με 8 νίκες το 2024 είναι τέσσερα ματς χωρίς νίκη και με βάση το δύσκολο πρόγραμμα που έχουν χρειάζονται ακόμα 4-5 βαθμους στα 6 ματς που τους απομένουν για να εξασφαλίσουν την σωτηρία τους και την συμμετοχή τους για 8η σερί σεζόν στην Γ’ Εθνική. Από την άλλη ο Πανθρακικός που είναι μακριά από το τρίποντο για 4 ματς, χωρίς βαθμολογικό άγχος θέλει να κλείσει την σεζόν στα 5 παιχνίδια που του απομένουν με θετικές εντυπώσεις αφού χάθηκε πρόωρα ο στόχος της ανόδου, με τον Γιώργο Μαραντά να σκέφτεται να δοκιμάσει σχήματα και παίκτες που δεν πήραν μεγάλο χρόνο συμμετοχής.

Στην Ορεστιάδα ο τοπικός Ορεστης (44 βαθμοί) φιλοξενεί την υποβιβασμένη Αναγέννηση Επανομής (20 βαθμοί), ομάδα που ωστόσο έχει προκαλέσει πολλές ζημιές ιδίως εκτός έδρας. Οι Εβρίτες θέλουν αυτό το τρίποντο ώστε να πλησιάσουν τους 50 βαθμούς στα επόμενα 6 ματς τους και να σιγουρέψουν την παραμονή τους αφού το βαθμολογικό όριο για την σωτηρία έχει σπάσει φέτος όλα τα ρεκόρ.

Στην Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στην Ευκαρπια ο «ζημιάρης» Άρης Πετεινού (20 βαθμοί) αν και υποβιβασμένος θέλει να κάνει την ζημιά σε μια ακόμα ομάδα όπως έχει κάνει μέχρι τώρα σε Παραλίμνιο, Βέροια και Δόξα Δράμας. Η Νίκη Ευκαρπίας (37 βαθμοί) που καίγεται για την νίκη μάλιστα την έχει πληρώσει τελευταία κόντρα σε τέτοιες ομάδες όπως η Επανομή και η Βαρβάρα, με τους Ξανθιώτες που αναμένεται να παραταχθούν και πάλι με πολλά νέα παιδιά να είναι το αουτσαιντερ της αναμετρησης.

Ένας αγωνας από τα παλιά χρόνια της Α’ Εθνικής θα γίνει στην Ημαθία ανάμεσα στην τοπική Βέροια (28 βαθμοί) και την Δόξα Δράμας (34 βαθμοί), μόνο που το πιθανότερο είναι οι δυο ομάδες να αγωνιστούν την νέα χρονιά στο τοπικό των Ενωσεών τους. Η Βέροια ακόμα και με νίκη, το απόλυτο 6/6 μέχρι το φιναλε δεν τους εξασφαλιζει την παραμονή, όπως και τους Δραμινούς με τις δυο ομάδες να έχουν και δύσκολο πρόγραμμα.

Από τα υπόλοιπα ματς ξεχωρίζει το ντερμπι της θεσσαλονίκης ανάμεσα στον Θερμαϊκό Θέρμης με τον Ποσειδώνα Ν. Μηχανιώνας με τις δυο ομάδες να θέλουν μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος 4-5 βαθμούς ακόμα, ενώ στο ντερμπι της Χαλκιδικής η Χανιώτη υποδέχεται την υποβιβασμένη αλλά ανεβασμένη Βαρβάρα. Τέλος στην Ημαθία το Παραλίμνιο μετά την νέα γκέλα στον Πετεινό θέλει το τριποντο κόντρα στην σκληροτράχηλη αλλά υποβιβασμένη Αγία Μαρίνα. Επίσης έχουμε Κεραυνός Αγγελοχωρίου – ΠΑΟΚ Κρηστώνης 0-3 α.α.

Το πρόγραμμα (29η αγωνιστική, Κυριακή 31/3/2024, 16:00)
Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας Ημαθίας – Απόλλων Παραλιμνίου
ΑΟ Καβάλα – Νέστος Χρυσούπολης
Νίκη Ευκαρπίας – Άρης Πετεινού
Βέροια – Δόξα Δράμας
ΑΟ Χανιώτης – Αετός Βαρβάρας
Θερμαϊκός Θέρμης – Ποσειδών Ν. Μηχανιώνας
Ορέστης Ορεστιάδας – Αναγέννηση Επανομής
Άρης Αβάτου – Πανθρακικός
Κεραυνός Αγγελοχωρίου – ΠΑΟΚ Κρηστώνης 0-3 α.α.