Γ’ Εθνική: Έπιασε στον ύπνο και καθάρισε στο πρώτο ημίχρονο τον Άρη Αβάτου ο Πανθρακικός με σούπερ Χρήστο Βάσκο!

Τη νίκη με ο εμφατικό 0-3 πανηγύρισε ο Πανθρακικός στο γήπεδο της Φελώνης κόντρα στον Άρη Αβάτου για το ντέρμπι της Θράκης, στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Η ομάδα της Κομοτηνής αιφνιδίασε τους γηπεδούχους και προηγήθηκε πριν καν συμπληρωθούν δέκα λεπτά αγώνα, με τον Καστοριανό σέντερ φορ Χρήστο Βάσκο να βρίσκει δίχτυα με διαγώνιο σουτ από δεξιά για το 0-1 φτάνοντας τα 17 στο πρωτάθλημα.

Δύο λεπτά μετά ο Βάσκος απείλησε με νέο σουτ από το ίδιο σημείο, ωστόσο ο Νταφόπουλος απομάκρυνε με υπερένταση.

Η απόλυτη ψυχρολουσία για τον Άρη Αβάτου ήρθε στο 17ο λεπτό, με τον κορυφαίο της αναμέτρησης Χρήστο Βάσκο να περνάει τον γκολκίπερ Νταφόπουλο και να πασάρει στον Ιβάν Σίλβα, ο οποίος έπαιξε σε ρόλο δεκαριού, με τον Αργεντινό να πλασάρει ανενόχλητος για το 0-2 των «πρασίνων».

Στο 43ο λεπτό και με την ομάδα του Κώστα Μπεδρελή να προσπαθεί να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο ήρθε το… τελειωτικό χτύπημα από τους φιλοξενούμενους, με τον Ρουμπιέ να πιάνει ένα εξαιρετικό σουτ και να διαμορφώνει με το δέκατο φετινό του τέρμα το 0-3 πριν οι ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Στο 58ο λεπτό ο Άρης Αβάτου διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι μετά από πτώση του Βασιλάκη μέσα στην μεγάλη περιοχή, ωστόσο ο διαιτητής Σταφυλάς δεν… «συγκινήθηκε» και έδειξε χαρακτηριστικά να συνεχιστεί η αναμέτρηση.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με τους Ξανθιώτες να μην μπορούν να δημιουργήσουν καταστάσεις στην εστία του γκολκίπερ Παϊτέρη, με τον Χρήστο Βάσκο να χάνει σπουδαία ευκαιρία για το τέταρτο γκολ στο φινάλε της αναμέτρησης, αφού με δυνατό σουτ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Νταφόπουλου.

Η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε στο 0-3, το οποίο διαμορφώθηκε από το πρώτο ημίχρονο, με τον Άρη Αβάτου να παραμένει στο +5 από την Ευκαρπία που είναι στην θέση των μπαράζ και να στρέφει την προσοχή του στο επόμενο παιχνίδι με τον Ποσειδώνα στη Μηχανιώνα.

Από την άλλη, ο Πανθρακικός ανέβηκε στους 64 βαθμούς και την επόμενη αγωνιστική έχει ρεπό καθώς παίζει με τον Κεραυνό Αγγελοχωρίου που αποσύρθηκε από το πρωτάθλημα.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Παναγιώτης Σταφυλάς της ΕΠΣ Έβρου με βοηθούς τους Κατσαντούρα από την ΕΠΣ Έβρου και Παστιάδη από την ΕΠΣ Δράμας.

ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ (Κώστας Μπεδρελής): Νταφόπουλος, Φούντας (86′ Καρυπίδης), Λεωντσάκος, Τενεκές, Βασιλάκης (70′ Θεοδωρόπουλος), Γκιορτζίνης (73′ Κοτόπουλος), Χασάνογλου, Αναγνωστόπουλος (70′ Κοντογιαννίδης), Βαφειάδης, Θεολόγου (86′ Καραμανίδης).

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Γιώργος Μαραντάς): Παϊτέρης, Καλογρανάς (56′ Κωσταρέλης), Λαρρέα, Σαπνάρας, Γκουτσίδης (74′ Καψάσκης), Σίλβα, Γιαννακιτσίδης (84′ Θέμελης), Πεχλιβανόπουλος (56′ Παπαδόπουλος), Ρουμπιές, Βάσκος, Παχούμης (74′ Γκαγκάνης).