ΕΠΣ Ξάνθης: Έτοιμος για το πρωτάθλημα μετά τον ΑΟΞ ο Παύλος Μελάς Κουτσού! Το ντέρμπι με την Βιστωνίδα που κρίνει τον τίτλο και οι ρυθμιστές πλέον Ζυγός και Ορφέας Ξάνθης

Τέσσερις αγωνιστικές απέμειναν για το τέλος της Α’ κατηγορίας στην ΕΠΣ Ξάνθης και όλα δείχνουν πως θα έχουμε τον έβδομο διαφορετικό πρωταθλητή την τελευταία δεκαετία.

Ο Παύλος Μελάς (46 βαθμοί) με βάση το πρόγραμμα είναι πολύ κοντά στην κατάκτηση του δεύτερου πρωταθλήματός του και του πρώτου μετά από το 1986 και 38 ολοκληρα χρόνια παίρνοντας τα ηνία από τον Άρη Πετεινού που κατέκτησε τα δυο τελευταία και αγωνίζεται φέτος στην Γ’ Εθνική! Η ομάδα του Χρήστου Μαλαδένη που αντικατέστησε στα μέση Φεβρουαρίου τον Χρήστο Σαμαρά μετά την ήττα από τον Ζυγό βρισκεται στο +3 από την δεύτερη Βιστωνίδα έχοντας να αντιμετωπίσει τους ουραγούς Λευκόπετρα, ΑΠΟΞ και Ασπίδα Ξάνθης και να υπερασπιστεί σε 10 ημέρες και το υπερ του 2-0 κόντρα στην Βιστωνίδα.

Εαν δεν χάσει ή χάσει με διαφορά ενός τέρματος θα είναι κατά 99% πρωταθλητής, ενώ παράλληλα οι άνθρωποι της ομάδας σκέφτονται ακόμα και το νταμπλ με την κατάκτηση του κύπελλου (έχει 2 συνεχόμενα το Κουτσό) μετά από 10 χρόνια, αφού την Τετάρτη θα αντιμετωπίσουν την μεγάλη ομάδα της πόλης τον ΑΟ Ξάνθης, και είναι το φαβορί αφού ο ΑΟΞ είναι μια κατηγορία παρακάτω (Β1 Ξάνθης).

Ο ΑΟ Βιστωνίδας (43 βαθμοί) μετά το διπλό στο Δροσερό μείωσε την διαφορά στους 3 από το Κουτσό, αλλά θέλει το απόλυτο 4/4 στην συνέχεια έχοντας πολύ δύσκολο πρόγραμμα και νίκη με 2-0 κόντρα στους πρωτοπόρους την 20η αγωνιστική ώστε να υπερισχύουν σε πιθανή ισοβαθμία λόγω διαφοράς τερματων (+43 έναντι +24 που έχει ο Παύλος Μελάς). Ωστόσο για να πανηγυρίσει ο Μιχάλης Μαλαδένης που ήρθε το χειμώνα από τον ΑΟΞ κόντρα στην ομάδα του πατέρα θέλει εκτός από το παραπάνω σεναριο με τον Παύλο Μελά τρίποντο στο φινάλε της σεζόν για αυτούς και στα δυο ντέρμπι κορυφής κόντρα στους Ορφέα Ξάνθης και Ηρακλή Ζυγού που μέχρι το τέλος του 2023 ήταν στην κορυφή.

Ένα θαύμα ψάχνουν οι ισόβαθμοι με 39 βαθμούς Ορφέας Ξάνθης και Ηρακλής Ζυγού που μέχρι το Γεναρη οδηγούσαν την κούρσα του πρωταθλήματος και ακόμα και εαν κάνουν το 4/4 δύσκολα θα πανηγυρίσουν ξανά μετά από χρόνια το πρωτάθλημα (5 ο Ηρακλής και 8 ο Ζυγός που τα υπόλοιπα αγωνιζόταν συνεχώς στην Γ’ Εθνική), αφού το 7 από το Κουτσό δεν καλύπτεται.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (18 ΑΓΩΝΕΣ)
1. Παύλος Μελάς Κουτσού 46 (37-13)
——————————————
2. ΑΟ Βιστωνίδας 43 (50-7)
3. Ορφέας Ξάνθης 39 (45-11)
4. Ηρακλής Ν. Ζυγού 39 (38-12)

Το πρόγραμμα του των 2+2 μονομάχων του τίτλου:

19η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (19η)
Ασπίδα Ξάνθης – ΑΟ Βιστωνίδας
Αναγέννηση Θαλασσιάς – Ηρακλής Ν. Ζυγού
Παύλος Μελάς Κουτσού – Κεραυνός Λευκόπετρας
Ατρόμητος Χρύσας – Ορφέας Ξάνθης

20η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (20η)
ΑΟ Βιστωνίδας – Παύλος Μελάς Κουτσού
Ηρακλής Ν. Ζυγού – Ατρόμητος Χρύσας
Κεραυνός Λευκόπετρας – Ορφέας Ξάνθης

21η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Παύλος Μελάς Κουτσού – ΑΠΟΞ
Ορφέας Ξάνθης – ΑΟ Βιστωνίδας
Κεραυνός Λευκόπετρας – Ηρακλής Ν. Ζυγού

22η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Ασπίδα Ξάνθης – Παύλος Μελάς Κουτσού
ΑΠΟΞ – Ορφέας Ξάνθης
ΑΟ Βιστωνίδας – Ηρακλής Ν. Ζυγού