Γ’ Εθνική: Θρακιώτικο ντέρμπι στην καρναβαλική Ξάνθη, στην Ημαθία Πανθρακικός και Πετεινός, μεγάλο μάτς στην Χρυσούπολη (15:00, LIVE ThrakiSportS)

Με την 27η αγωνιστική συνεχίζεται ο 1ος όμιλος της Γ’ Εθνικής με πολλές ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις, με την μάχη της παραμονής να «φουντώνει» 8 στροφές πριν το φινάλε, ένα Θρακιώτικο και αρκετά γειτονικά ντερμπι να έχουμε στο πρόγραμμα.

Ξεκινάμε από την Φελώνη και το Θρσκιώτικο όπου ο Αρης Αβατου (43 βαθμοί) φιλοξενεί τον ισόβαθμο Ορέστη Ορεστιάδας (43 βαθμοί εαν υπολογισουμε το τρίποντο με το Αγγελοχώρι σε λίγες αγωνιστικές) με τις δυο ομάδες να είναι κοντά στον στόχο της παραμονής θέλοντας 6-7 βαθμούς ακόμη για την μαθηματική τους σωτηρία. Ο Άρης προέρχεται από την ισοπαλία με την Χανιώτη στην έδρα του και θέλει να επιστρεψει ξανά στις νίκες κόντρα σε μια ομάδα που δεν θυμίζει σε καμια περίπτωση τον Ορεστη του 2023 και μετρά το νέο έτος 5 σερί εκτός έδρας ήττες. Στον α’ γύρο ο Ορεστης επικράτησε με 3-2 με την bet365 να δίνει ακλονητο φαβορί με …1,20 τον Άρη Αβάτου!

Στην Ημαθία θα ταξιδέψουν ο Πανθρακικός και ο Άρης Πετειμού. Ο Πανθρακικός (59 βαθμοί) πλέον μετά την κακή εμφάνιση και την ήττα από την πρωτοπόρο Καβάλα όπου ωστόσο είχε φοβερά παράπονα από την διαιτησία θα φιλοξενηθεί από την Βέροια (26 βαθμοί) όπου παίζει ένα από τα τελευταία χαρτιά της για την παραμονή. Οι Ημαθιώτες με τον Γιώτη Τσαλουχίδη πλέον στον πάγκο θέλουν ενα θαύμα αφού ίσως ακόμα και το 8/8 στο φινάλε τους πρωταθλήματος να μην τους είναι αρκετό. Πως τα φέρνει έτσι η ζωή πριν 9 περίπου χρόνια οι δυο ομάδες αγωνιζόταν στην Α” Εθνική και ο Πανθρακικός πήρε την νίκη μεσα στην Βέροια με πέναλτι του Ιγκορ με τον Γιώργο Αθανασιάδη να ειναι καταπληκτικος. Οι εποχές άλλαξαν οι δυο ομάδες υποβιβάστηκαν στην Β’ Εθνική μετά από λίγα χρόνια, η Βέροια έφτασε κοντά στην επιστροφή της στην Super League προπέρυσι αλλά πλέον είναι με το ένα πόδι στο τοπικό της Ημαθίας. Στον α’ γύρο ο Πανθρακικός επικράτησε με 5-0.

Στον γειτονικο Διαβατό θα φιλοξενηθεί από την ουραγό Αγια Μαρίνα (13 βαθμοι) ο Αρης Πετεινού (18 βαθμοί) σε ένα αδιάφορο ματς αφού οι δυο ομάδες έχουν υποβιβαστεί περιμενοντας την μαθηματική επιβεβαίωση προσεχώς. Ο Αρης θέλει να συνεχισει φέτος την θετική παράδοση με τις ομάδες της Ημαθίας όπου έχει το απόλυτο 3/3 (δυο νίκες με Βεροια), θέλοντας να τις διπλασιάσει και κόντρα στον Μέγα Αλέξανδρο που τον κέρδισε στην Ξάνθη με 1-0.

Από το πρόγραμμα ξεχωρίζει ο αγώνας της Χρυσούπολης, ανάμεσα στον δέυτερο Νέστο (67 βαθμοί) με την Δόξα Δράμας (34 βαθμοί) που καιγεται για βαθμούς αφολυ βρίσκεται ακόμα κάτω από την ζωνη του υποβιβασμού 7 αγώνες πριν το φινάλε (υποογιζεται στην αβθμολογία και των δυο το τριποντο με το Αγγελοχωρι).

Από τα υπόλοιπα ματς ξεχωρίζει το παιχνίδι του Θερμαϊκού Θέρμης με τον ΠΑΟΚ Κρηστώνης και το ντερμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα στους νεοφωτιστους Νίκη Ευκαρπίας και Αναγέννηση Επανομής, ενω στις αναμετρησεις Απόλλων Παραλιμνίου – Αετός Βαρβάρας και ΑΟ Καβάλα – Ποσειδών Ν. Μηχανιώνας μεγάλα φαβορί είναι οι γηπεδούχοι. Έχουμε επίσης ΑΟ Χανιώτης – Κεραυνός Αγγελοχωρίου 3-0 α.α.

Το πρόγραμμα (27η αγωνιστική, Σάββατο 16/3/2024, 15:00)
Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας Ημαθίας – Άρης Πετεινού
Νέστος Χρυσούπολης – Δόξα Δράμας
Απόλλων Παραλιμνίου – Αετός Βαρβάρας
ΑΟ Καβάλα – Ποσειδώνας Ν. Μηχανιώνας
Νίκη Ευκαρπίας – Αναγέννηση Επανομής
Βέροια – Πανθρακικός
Θερμαϊκός Θέρμης – ΠΑΟΚ Κρηστώνης
Άρης Αβάτου – Ορέστης Ορεστιάδας
ΑΟ Χανιώτης – Κεραυνός Αγγελοχωρίου 3-0 α.α.