Τίναξε στον «αέρα» το ντέρμπι στο ΔΑΚ Κομοτηνής ο Θεσσαλονικιός ρέφερι! «Έσπασε» αήττητο 14 αγώνων του Πανθρακικού και «έπιασε» 13αρι η Καβάλα με το πέναλτι του Τζελίδη

Σε ένα μέτριο σε φάσεις αγώνα αλλά δυνατό με αποβολές, αμφισβητούμενο πέναλτι αν και αδιάφορος βαθμολογικά αλλά και μπροστά σε 1000 περίπου άτομα από τις δυο πόλεις που βρέθηκαν στο ΔΑΚ Κομοτηνής, η Καβάλα επιβεβαίωσε την ανωτερότητα της εντός και εκτός γηπέδου όπως δήλωσε και ο προπονητής του Πανθρακικού επικρατώντας με το πέναλτι του Τζελίδη.

Οι παίκτες του Γιώργο Μαραντά που μετά το ματς είχε πολλά παράπονα για την διαιτησία σε όλη την σεζόν, αν και ήθελαν πολύ το ματς για λόγους κυρίως γοήτρου, δεν μπήκανε καλά στο παιχνίδι και δώσανε την δυνατότητα στους αντιπάλους να κάνουν 2 καλές φάσεις με το ξεκίνημα. Στο 7′ όταν ο Καρακώστας από δεξιά έβγαλε σέντρα και ο πρώτος σκόρερ της Γ’ Εθνικής Βασίλης Παπαδόπουλος αμαρκάριστος έπιασε αδύναμο σουτ και μπλόκαρε ο Παϊτέρης, ενώ πέντε λεπτά αργότερα όταν από το καλόχτυπημένο φάουλ του Σαμπανίδη δύο παίκτες της Καβάλας από καλή θέση σχεδόν αμαρκάριστοι δεν μπόρεσαν να πιάσουν την κεφαλιά.

Μετά το 20′ ο Πανθρακικός ισορρόπησε τον αγώνα όμως καλά στημένη η αμυντική γραμμή της Καβάλας δεν άφηνε τους παίκτες των γηπεδούχων να μπούνε στην περιοχή και με τον Αστρά να είναι θεατής στο διάστημα αυτό. Μάλιστα στο 43′ ο Καρακώστας από καλή θέση έπιασε σουτ που μπλόκαρε ο Παϊτέρης.

Στο β’ μέρος στο 48′ από το ύψος της μεγάλης περιοχής ο Καρακώστας έπιασε το σουτ αλλά και πάλι ο Παϊτέης μπλόκαρε την μπάλα. Στο 54′ σε καλή σέντρα του Ρουμπιέ ο Ξανθιώτης μπακ Φίλιππος Δημητριάδης πρόλαβε και έβγαλε την μπάλα κόρνερ μπροστά από τον Βάσκο, ο οποίος στο 64′ απείλησε με σουτ που πέρασε άουτ.

Στο επόμενο διάστημα ο διαιτητής από την Θεσσαλονίκη Καπρέτσος τίναξε στον αέρα το ματς. Στο 73′ στο χώρο του κέντρου και πλάγια σε μια φάση που δεν έδειχνε το τι θα επακολουθήσει 4 παίκτες έδωσαν δυνατές μάχες, έπεσε στον αγωνιστικό χώρο ο Μεντζε της Καβάλας, ο διαιτητής που ήταν κοντά στην φάση δεν είδε κάτι και με επίδειξη του β’ βοηθού έβγαλε κόκκινη στον Ιβάν Σίλβα του Πανθρακικού και κίτρινη σε παίκτη της Καβάλας. Λίγο αργότερα στο 76′ ο Μεντζε βρέθηκε απέναντι από τον Παϊτέρη με το Καπρέτσο να βλέπει επαφή και να καταλογίζει πέναλτι μέσα σε έντονες διαμαρτυρίες. Ο Λάζαρος Τζελίλης δεν έχασε την ευκαιρία και με το ένατο φετινό του τέρμα νίκησε τον Παϊτέρη κάνοντας το 0-1. Στους πανηγυρισμούς αποβλήθηκε ο Δημητριάδης της Καβάλας και έτσι οι δύο ομάδες συνέχισαν με 10 παίκτες. Στο 81′ σε άλλη μια αψιμαχία μπροστά στον πάγκο του Πανθρακικού ο Καπρέτσος έβγαλε κόκκινη κάρτα στον Λαρέα, όμως με υπόδειξη του α’ βοηθού Μπογιατζόγλου που ήταν από άλλο σύνδεσμο (Ημαθίας) και στην άλλη πλευρά πήρε την κόκκινη…πίσω!

Με την όλη ένταση δεν παίχτηκε ποδόσφαιρο με τους Καβαλιώτες στα επόμενα 8 ματς που έχουν στο γήπεδο (απομένει ένα και με Αγγελοχώρι) βρίσκονται στο +9 από τον δεύτερο Νέστο Χρυσούπολης περιμένοντας να πανηγυρίσουν τον τίτλο και την επιστροφή στην Β’ Εθνική μετά από 2 χρόνια.

Από την άλλη ο Πανθρακικός εμφανίστηκε αδικαιολόγητα αγχωμένος μπροστά στον κόσμο του και έχασε το αήττητο μετά από 4 σχεδόν μήνες και 14 ματς όταν ηττήθηκε στις 19 Νοέμβρη στην Θέρμη. Πλέον στο -17 από την πρώτη Καβάλα και στο -8 από την Χρυσούπολη στα 7 ματς που απομένουν θα πρέπει να δει τι θα πράξει τη νέα σεζόν και να θωρακιστεί αγωνιστικά αλλά και εξωαγωνιστικά όπως έκαναν φέτος οι αντίπαλοί του.

Κάκιστη η διαιτησία του Θεσσαλονικιού Καπρέτσου και του βοηθού Χολάνη επίσης από την ΕΠΣ Μακεδονίας. Ο βοηθός από την ΕΠΣ Ημαθίας Μπογιατζόγλου ήταν καλός σε σχέση με τους συναδέλφους του.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Παϊτέρης, Καλογρανάς (82′ Κωσταρέλης), Λαρέα, Σαπνάρας, Μπρούνο Χαλκιαδάκης, Ιβάν Σίλβα, Γιαννακιτσίδης (61′ Καψάσκης), Πεχλιβανόπουλος (91′ Γκαγκάνης), Ρουμπιές, Βάσκος, Γκουτσίδης (91′ Χιντζίδης)

ΑΟ ΚΑΒΑΛΑ: Αστράς, Καζαντζίδης, Σμίλτος, Περδίκης, Δημητριάδης, Μέτσε, Σαμπανίδης (61′ Τζελίδης, 90′ Στοΐνοβιτς), Δαλιανόπουλος, Καρακώστας (61′ Λαγός), Γκέκας, Παπαδόπουλος