ΕΠΣ Θράκης: Η μπάλα τιμώρησε τους πρωταθλητές! «Απόδραση» από το Σιδηροχώρι για την Γρατινή με Νεοκοσμίδη να «κατεβάζει τα ρολά»

Στο γήπεδο Ν Σιδηροχωριου έγινε το ντέρμπι της αγωνιστικής όπου η Δόξα Γρατινης κέρδισε 2-1 και πάλι την συνονόματη Δόξα Ν Σιδηροχωριου και την πλησίασε στους 2 βαθμούς δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο φετινό πρωτάθλημα.

Μάλιστα οι γηπεδούχοι του Σπύρου Κουτσογιαννη είχε ηττηθεί και στον α γύρο στην Γρατινή που είναι και οι μόνες απώλειες που έχουνε στο πρωτάθλημα, ενώ η ομάδα του Κώστα Γεμενετζη έως σήμερα είναι άητηητη έχοντας μόνο 4 ισοπαλίες

Όπως λέει και ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου όταν χάνεις ευκαιρίες και δεν τις αξιοποιείς τότε η μπαλλα σε τιμωρεί! Έτσι έγινε και στο ντέρμπυ της Ροδόπης όπου οι γηπεδούχοι είχαν κλασικές ευκαιρίες έχοντας και δοκάρι, ενώ οι φιλοξενούμενοι ουσιαστικοί στις ευκαιρίες που έκαναν στην αντίπαλη εστία  πήραν την νίκη και έμειναν ζωντανοί στο κηνυγι της πρώτης θέσης βάζοντας στο παιχνιδι την Αναγέννηση Παγουρίων που αγωνίζεται αυτή την εβδομάδα με την πρωτοπόρο Δόξα . Σιδηροχωρίου.

Στο 25′ σε σέντρα του Χατζηθεοδωριδη  ο Μάκης κεφάλια [εστειλε την μπαλα μόλις άουτ, ενω στο 28′ καλή κεφάλια του Γιώτη ο Νεοκοσμιδης ακούμπησε την μπαλλα στο οριζόντιο δοκάρι και κόρνερ το οποίο εκτέλεσε όμορφα ο Δημητριάδης με τον Ισπυρλιδης αφύλακτο να πίανει σουτ που πέρασε μόλις άουτ. Στο 35′ το καλό σουτ του Δημητριάδη το μπλόκαρε ομ Νεοκοσμίδης. όπως και στο 40′ ο Κρητικός πορτιέρε απέκρουσε σωτήρια το νέο σουτ του Ισπυρλίδη.

Στο β’ μέρος η μορφή του αγώνα δεν άλλαξε μόνο που οι φιλοξενούμενοι σκοραραν έχοντας σε καλή μέρα τον Νεοκοσμιδη που κράτησε του γηπεδούχους. Στο 47′ και πάλι ο Ισπυρλιδης νικηθηκε από στον Νεοκοσμιδη με την Γρατινή στην πρώτη της επίθεση να ανοίγει το σκορ λίγο αργότερα. Ήταν στο 50′ ‘όταν ο Ζιώγας από το ύψος της μεγάλης περιοχής έπιασε ευθύβολοο σουτ με την μπαλα να βρισκει πρώτα το δεξί δοκάρι και να καταλήγει στα δίχτια του Καργακου. Στο 83′ ωστόσιο ο Μάκης με γυριστο σουτ έκανε το 1-1 ισοφαρίζοντας για τους γηπεδούχους που ωστόσο δεν χάρηκαν πολύ. Στο 90’ από ωραία  ασίστ του Βουνιδη ο Λάκκας έπιασε σουτ κάνοντας το 1-2, γκολ που πανηγυρίστηκε μέχρι την Γρατινή και τα …Παγούρια!

Η επόμενη καρναβαλικη 19η αγωνιστική το Σαββατο αναμένεται με ενδιαφέρον καθώς η πρωτοπορος Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την τριτη και στο -3 φιλόδοξη και αποφασισμένη για την υέρβαση Αναγέννηση στην καλύτερη σεζόν της ιστορίας της, ενώ η δευτερη Γρατινη θα φιλοξενηθεί στους Αγιους Θεοδωρους από τον Σπαρτακο ελπίζοντας σε ισοπαλία στο ντέρμπι ώστε να πατήσει κορυφή.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Κακουλίδης με βοηθούς τους Δημητριαδη και Καρακασιδη.

ΔΟΞΑ Ν ΣΙΔΗΡΟΧΩΡΙΟΥ (Κουτσογιάννης): Καργακης, Χατζηπαπαθεοδωριδης, Σωτηρακογλου (80′ Λεοντίδης), Κατσαούνης, Βιτωρος, Κουγας (59′ Σκουτελιας), Μάκης, Συμεωνιδης (85′ Κωνστανταρακης), Ισπυρλιδης (57′ Κικιδης.) Δημητριάδης (85 Κρικελας)΄, Γιώτης 

ΔΟΞΑ ΓΡΑΤΙΝΗΣ (Γεμενετζης): Νεοκοσμιδης, Καφενζης, Μεριτς, Σιδηροπουλος, Εφε Χασαν, Κελεσιδης, Παντιδης (55 Λαμπιδης), Λακας, Μπροντιδης (90 Μελαδακης), Γεωργαντζας, Ζιωγας (70 Βουνιδης)