Γ’ Εθνική: Εποχές… Α’ Εθνικής θα θυμίζει το ΔΑΚ Κομοτηνής, «μάχες» σε Ορεστιάδα, Μηχανιώνα, Δράμα και Κιλκίς! (15:00, LIVE ThrakiSportS)

Με την 26η αγωνιστική συνεχίζεται ο 1ος όμιλος της Γ’ Εθνικής με πολλές ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις, με την μάχη της παραμονής να «φουντώνει» 9 στροφές πριν το φινάλε και ένα μεγάλο ντερμπι κυρίως λόγω γοήτρου να ξεχωρίζει στο πρόγραμμα.

Συγκεκριμένα τα βλέμματα του 1ου ομίλου είναι στο ΔΑΚ Κομοτηνής εκεί όπου θα αναμετρηθούν μπροστά στον κόσμο τους οι δυο από τις τρεις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας μαζί με τον Νέστο Χρυσούπολης, ο τρίτος Πανθρακικός (59 βαθμοί) και η σίγουρη πρωταθλήτρια Καβάλα (73 βαθμοί). Τα δυο μεγάλα ονόματα του ομίλου μαζί με την Δόξα Δράμας ήταν από την αρχή φαβορί για την άνοδο, με τους Αργοναύτες ωστόσο να επιβεβαιώνουν την δυναμική τους σε όλα τα επίπεδα και να τρέχουν ένα σερί 12 σερί νικών από τον Δεκέμβρη κάνοντας συνολικά 23 νίκες, έχοντας μια ήττα-σοκ από την τελευταία Αγία Μαρίνα και μια ισοπαλία με τον Πανθρακικό στο «Ανθή Καραγιάννη».

Ο φιλόδοξος φετος Πανθρακικός από την άλλη μπορεί να έχει και αυτός αήττητο 14 αγώνων από τον Νοέμβρη αλλά οι πολλές γκέλες στην έδρα του τον έχουν αφήσει στο -14 από τους Καβαλιώτες και απλά στην διεκδίκηση της τιμητικής δεύτερης θέσης από την Χρυσούπολη 8 αγώνες πριν το φινάλε. Οι Κομοτηναίοι φέτος σε μια χρονιά όπου πρωταγωνίστησαν μετά από χρόνια, περιμένουν αρκετό κόσμο στο ΔΑΚ που σίγουρα δεν θα θυμίζει τις εποχές του 2006 (αντίπαλοι στην Γ’ Εθνική) που ο Πανθρακικός σκαρφάλωνε τις κατηγορίες, αλλά την σεζόν 2009-10 όπου βρήκε τις δυο ομάδες στην Α’ Εθνική, τους Αργοναυτες νεοφώτιστους να μαγεύουν μια διετία πριν την διάλυση και τους Κροκόδειλους να υποβιβάζονται την σεζόν εκείνη πριν την επιστροφή τους μετά από δυο χρόνια για μια τετραετια…περασμένα μεγαλεία διηγώντας τα να κλαις και για τους δυο.

Συνεχίζουμε στην Φελώνη όπου ο Άρης Αβάτου (42 βαθμοί) υποδέχεται την υπολογίσιμη ΑΟ Χανιώτης (43 βαθμοί) του κοουτς Ανδρέα Παντζιαρά και του Εβρίτη φορ Θάνου Τοπούζη. Οι Ξανθιώτες ψάχνουν βαθμούς στα επόμενα 9 ματς ώστε φτάνοντας κοντά στους 50 βαθμούς να εξασφαλίσουν μαθηματικά την παραμονή τους για μια ακόμη σεζόν, όγδοη στην Γ’ Εθνική. Ο Αρης Αβάτου προέρχεται και από την πρόκριση στον τελικό της ΕΠΣ Ξάνθης κόντρα στον Αρη Πετεινού και η ψυχολογία των παικτών του Κώστα Μπεδρελή είναι στο ζενιθ.

Στην Ορεστιάδα ο Ορέστης (42 βαθμοί, εαν υπολογίσουμε το τρίποντο με το Αγγελοχώρι) ψάχνει ένα θετικό αποτέλεσμα κόντρα στον Θερμαικό (42 βαθμοί) που και αυτός προέρχεται από ανεπιτυχή αποτελέσματα. Οι δυο ομάδες θέλουν βαθμούς ώστε να καθαρισουν την παραμονή τους νωρίς αφού βλέπουν τις ομάδες από κάτω Ευκαρπία, Παραλίμνιο και Δόξα Δράμας να τις πλησιάζουν. Ο Ορέστης μετά το εντυπωσιακό του ξεκίνημα στον πρώτο γύρο, έκανε μεγάλη κοιλιά στο 2024 και με την βοήθεια της έδρας του και του κόσμου του θέλει να επιστρέψει στα τρίποντα μετά από 3 σερί ήττες.

Στην Θεσσαλονίκη ο αήττητος το 2024 Αρης Αβάτου (42 βαθμοί) έχοντας οχτώ σερί τρίποντα σκαρφαλώνοντας τέταρτος θα δοκιμαστεί στην Ευκαρπία κόντρα στην Νίκη (29 βαθμοί) που καιγεται για τους βαθμούς. Οι Θεσσαλονικείς μετα το διπλο στον Θερμαικό κυνηγούν το Παραλίμνιο για άμεση παραμονή ή να σωθούν μέσω μπαράζ έχοντας διαφορά στο +4 από την Δόξα Δραμας που υποδέχεται σε ενα τελικό την αδιαφορη Μηχανιώνα. Παρόλο που το Άβατο έχει 8 σερί νίκες κανοντας ρεκορ στα 7 χρόνια του στην Γ’ Εθνική θα κατέβει με αρκετές απουσίες με τον ασο να παίζεται στο …1,20 και το διπλο στο 10 (bet365).

Δύσκολη αποστολή έχει και ο Ορέστης που έχει μέινει στους 39 βαθμοί πεφτοντας έβδομος και δοκιμάζεται στην Βέροια (23 βαθμοί) που ένα απο τα τελευταία της χαρτιά για την παραμονή. Ο Ορέστης μετρά τέσσερις εκτός έδρας νίκες ωστόσο έχει καλή ψυχολογία μετά το διπλό στο κύπελλο του Έβρου μέσα στην Αλεξανδρούπολη στο α’ ημιτελικό. Οι Ημαθιώτες βρίσκονται στο -6 από την Ευκαρπία και στο -11 από το Παραλίμνιο (παίρνει άνευ αγώνα τρίποντο με το Αγγελοχώρι) και η νίκη είναι απαράιτητη κόντρα σε μια ομάδα σχεδόν σωσμενη. Η stoiximan έχει φαβορί την Βσσίλισσα του Βορρά με 1,65 ενώ το διπλό παίζεται στο 4,5.

Σε ένα αδιάφορο ματς στην Χαλκιδική μεταξύ δυο ομάδων που έχουν υποβιβαστεί περιμένοντας την μαθηματική επιβεβαίωση ο Αρης Πετεινού (18 βαθμοί) φιλοξενείται από τον ισόβαθμο Αετό Βαρβάρας. Οι δυο ομάδες προέρχονται από θετικά αποτελέσματα, ο Αρης επικράτησε της Επανομής ενώ ο Αετός πήρε ισοπαλία στην Αγία Μαρίνα και στοχεύουν μέχρι το φιναλε του πρωταθλήματος στην κατάκτηση της τιμητικής 14ης θέσης και αποφυγή της τελευταίας.

Από τα υπόλοιπα ματς ξεχωρίζει το παιχνίδι του ΠΑΟΚ Κρηστώνης με την Βέροια με τους Ημαθιώτες να θέλουν οπωσδήποτε βαθμούς για να καλύψουν διαφορά 9 βαθμών έχοντας ακόμα 9 παιχνίδια μέχρι το φινάλε, ενω και η Δόξα Δράμας που πέταξε πόντους με ουραγούς υποδέχεται την τελευταία Αγία Μαρινα σε ένα αγώνα που πέρα του τριπόντου μιλάμε για αυτοκτονία. Πολύ ενδιαφέρον έχει και ο αγώνας στην Μηχανιώνα που ενδιαφέρει και τον Πανθρακικό ανάμεσα στον δυνατό Ποσειδώνα και τον Νέστο Χρυσούπολης, ενώ μόνο τρίποντο θέλει και ο Απόλλωνας Παραλιμνίου κόντρα στην αδιάφορη αλλά πάντα μαχητική Επανομή. Έχουμε επίσης Κεραυνός Αγγελοχωρίου – Νίκη Ευκαρπίας 0-3 α.α.

Το πρόγραμμα (26η αγωνιστική, Κυριακή 10/3/2024, 15:00)
Δόξα Δράμας – Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας Ημαθίας
Αετός Βαρβάρας – Άρης Πετεινού
Ποσειδώνας Ν. Μηχανιώνας – Νέστος Χρυσούπολης
Αναγέννηση Επανομής – Απόλλων Παραλιμνίου
Πανθρακικός- ΑΟ Καβάλα
ΠΑΟΚ Κρηστώνης – Βέροια
Άρης Αβάτου – ΑΟ Χανιώτης
Ορέστης Ορεστιάδας – Θερμαϊκός Θέρμης
Κεραυνός Αγγελοχωρίου – Νίκη Ευκαρπίας 0-3 α.α.