Γ’ Εθνική: «Δοκιμάζεται» σε Κομοτηνή και Μηχανιώνα το αήττητο 3+ μηνών για Πανθρακικό, Καβάλα και Νέστο Χρυσούπολης!

Μια πολύ ενδιαφέρουσα αγωνιστική θα είναι η 26η στον 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής όπου ξεχωρίζει το μεγάλο ντέρμπι της Κομοτηνής ανάμεσα στον Πανθρακικό και την Καβάλα.

Ο αγώνας αυτός αν και δεν κρίνει ένα τίτλο αφού η Καβάλα έχει «καθαρίσει» την πρώτη θέση από πολύ νωρίς, είναι ένα γειτονικό ντέρμπι «γοήτρου» της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και αναμένεται να έχει πολύ κόσμο στο ΔΑΚ από φιλάθλους των δυο ομάδων, με τους Θρακιώτες να θέλουν να αποδείξουν στο γήπεδο πως είναι η καλύτερη ομάδα του Ομίλου και πως για διάφορους λόγους έμειναν εκτός διεκδίκησης του πρωταθλήματος.

Οι ομάδες μάλιστα είχαν συναντηθεί στην Α’ Εθνική την σεζόν 2009-10 (2 νίκες οι Αργονλαυτες) με τους Καβαλιώτες να θέλουν να επιστρέψουν σύντομα σε αυτήν μετά το 2011 και την εποχή Ψωμιάδη και τον Πανθρακικό μετά το 2016, με τους δυο να έχουν βρεθεί αντιμέτωποι πολλές χρονιές κυρίως στην Β’ αλλά τρεις σεζόν με την φετινή στην Γ’ Εθνική (3 νίκες ο Πανθρακικός, μια ισοπαλία και μια νίκη η Καβάλα).

Οι δυο ομάδες μαζί με τον Νέστο Χρυσούπολης, επίσης είναι αήττητες για σχεδόν 3,5 μήνες και το 2024 με τον Πανθρακικό να έχει αήττητο 14 αγώνων (11 νίκες και 3 ισοπαλίες) από την ήττα από τον Θερμαικό στην Θέρμη στις 19 Νοέμβρη, ο Νέστος Χρυσούπολης αήττητο 13 αγωνων (11 νίκες και 2 ισοπαλίες) από την ήττα από την Καβάλα μια βδομάδα αργότερα (26.11) και η Καβάλα απόλυτο 12 σερί νικών μετά την ήττα σοκ από την ουραγό Αγία Μαρίνα στις 3 του Δεκέμβρη.

Έτσι το αήττητο των τριών αυτών ομάδων δοκιμάζεται αυτή την εβδομάδα, με την δεύτερη Χρυσούπολη του Νίκου Κεχαγιά να έχει επικίνδυνη αποστολή στην Μηχανιώνα κόντρα στον δυνατό Ποσειδώνα με τον Νέστο να θέλει να κρατήσει και την διαφορά… έξι βαθμών από τον Πανθρακικό αφού έχει και την ισοβαθμία μετά την μεταξύ τους ισοπαλία. Θυμίζουμε η πρώτη Καβάλα παίζει στα μπαράζ ανόδου στην Super League2 έχοντας διαφορά 9 βαθμών από την δεύτερη Χρυσούπολη και 12 από τον τρίτο Πανθρακικό 8 αγωνες πριν το φινάλε.

Ωστόσο και η μάχη της δεύτερης θέσης σε ένα δύσκολο όμιλο με ιστορικές ομάδες μπορεί να γίνεται για το «γόητρο», αλλά επειδή είμαστε στην Ελλάδα και έχουμε δει πάρα πολλά ίσως να προκύψουν αρκετά κενά στο… χάρτη της παραπάνω κατηγορίας και τεθεί ζήτημα αναπλήρωσης των κενών από τις επιλαχούσες ομάδες.